Invatamantul, prioritar pentru edilul din Amzacea

Martie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Constructia unei noi institutii de invatamant pentru elevii din comuna prinde viata, si de asemenea edilul spera sa intre in posesia fondurilor de la Guvern pentru finalizarea gradinitelor din localitate.

"De mai bine de o saptamana se lucreaza de dimineata pana seara, la realizarea scolii cu clasele I-VIII din comuna. Se toarna stalpii, se realizeaza subsolul institutiei, fundatia fiind ridicata inca de la sfarsitul anului trecut", a declarat pentru ziarul nostru, seful administratiei locale, Constantin Radu. Lucrarile sunt posibile cu fonduri de la Guvern si de la Uniunea Europeana. Putem spune ca, elevii ce vor calca pragul noii constructii in regim P+1, se vor putea mandri cu o scoala construita la standarde europene.
Elevii din clasele I - VIII au nevoie de aceasta unitate scolara, vechimea actualului imobil in care acestia isi desfasoara cursurile fiind de aproximativ 100 de ani. Dupa finalizarea lucrarilor la cladirea noii institutii scolare, se vor demara lucrarile de constructie a unei sali in care va fi amenajat un cabinet de informatica. Beneficiari vor fi toti elevii claselor I-VIII din cadrul Scolii generale Amzacea.

Constantin Radu: "Asteptam fondurile pentru finalizarea celor trei gradinite"

Un of al edilului Constantin Radu este acela ca nu primeste sprijinul de care are atata nevoie, pentru a duce la bun sfarsit lucrarile incepute la cele trei institutii prescolare. "Am trimis memorii si fotografii cu stadiul in care sunt gradinitele domnului Prim ministru Mihai Razvan Ungureanu dar si Ministrului Educatiei si Invatamantului. Le-am relatat si faptul ca, nu avem cum sa infiintam grupa pregatitoare, deoarece nu avem unde sa le facem loc", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef. In Amzacea si General Scarisoreanu, gradinitele sunt construite intr-o proportie de 80%, pe cand la Casicea doar 40% din proiectul unitatii prescolare a fost terminat. Se doreste ca cele trei investitii sa fie realizate la standarde europene, cu incaperi spatioase, cu laboratoare de informatica, cu sali de gimnastica dar si cu cabinete de asistenta medicala.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • Procurorul general cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

  Administratie locala
 • Blocuri ANL in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Sportul, recompensat la Eforie

  Administratie locala
 • Concurs de table cu premii substantiale, la Navodari

  Administratie locala
 • Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771