Primarul Nicolae Matei, martor in dosarul de coruptie al Depozitului de deseuri industriale de la Navodari

Martie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Tribunalul Constanta a inceput, pe 7 martie, audierea martorilor in dosarul de coruptie de la Navodari. In prima zi a fost audiat primarul Nicolae Matei, care mai bine de trei ore a dat declaratii referitoare la procesul care are ca obiect infractiunea de dare de mita savarsita de Roberto Vincentelli, cat si de abuz in serviciu savarsita de Tudorel Calapod, ambele avand ca scop comun construirea depozitului de deseuri industriale, proiect ce apartine SC Ecological Center SA. In aceeasi zi au mai fost audiati si alti trei martori, respectiv Mihaila Andreea, Ionel Posaceanu si Maria Radu.
Avocatul primarului orasului Navodari, Alexandru Lisievici a precizat pentru ca pentru termenul urmator, adica in data de 15 martie, alti trei martori urmeaza a fi audiati.
De precizat ca la audieri a fost prezent si fostul primar al orasului Navodari, Tudorel Calapod, in calitatea sa de inculpat, pe care o are in acest dosar. Acesta a fost, de aceasta data, asistat de aparatorul ales. Mai trebuie spus ca patronul SC Ecological Center SA, Roberto Vincentelli a refuzat pe tot parcursul procesului sa faca declaratii in fata instantei, in calitatea sa de inculpat pe care o are in dosar, legea permitandu-i acestuia sa nu faca declaratii.
Amintim ca, in conformitate cu documentele existente la dosar, italianul Vincentelli a incercat sa-i ofere mita primarului Nicolae Matei. In schimb, patronul SC Ecological Center SA si-a dorit continuarea implementarii proiectului privind depozitarea deseurilor industriale in imediata apropiere a orasului punand in pericol viata navodarenilor, dar si a cetatenilor din localitatile invecinate. Totodata, acest proiect este un real pericol pentru litoral, iar orasul Navodari este un oras turistic in devenire, proiectele administratiei conduse de Nicolae Matei fiind cat se poate de serioase in acest domeniu.
De altfel, cetatenii cu drept de vot din orasul Navodari s-au opus categoric, prin referendum, construirii acestui depozit in orasul lor.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • EI NE-AU TRIMIS LA TAS, NOI CHIAR II VOM TRIMITE LA BRUTARIE!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in care vor intra investitii de aproximativ 1.000 miliarde lei vechi

  Administratie locala
 • Copiii mai mici de un an care nu primesc lapte matern au posibilitatea de a beneficia gratuit de lapte praf.

  Administratie locala
 • Salonul de plastica mica deschis pe 9 martie

  Administratie locala
 • PSIHOLOG VS PSIHIATRU

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Tuzla suspend─â programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771