Administrație locală

Proiect in beneficiul cumpanenilor, aproape de final

Reprezentantii administratiei locale din Cumpana organizeaza astazi, 28 februarie, incepand cu orele 11.00 in sala de sedinte a primariei, o conferinta de presa ce are ca tema stadiul implementarii proiectului de extindere a retelei de canalizare, proiect important pentru locuitorii comunei.

Conform declaratiilor edilului sef al comunei, Mariana Gaju, este vorba despre proiectul „Extinderea retelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta-Sud si rezolvarea problemelor legate de apele uzate”.
Proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar SEE (Spatiul Economic European), valoarea contractata a investitiei fiind de 3.559.590 de euro, din care 37,07% reprezinta contributia Consiliului Local Cumpana. Lucrarile de constructie a 23 km de retea de canalizare, a doua statii de ape uzate si a altor doua statii de pompare a apelor pluviale au fost definitivate in luna decembrie a anului 2011. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsa intre 1 mai 2010 si 30 aprilie 2012.
Implementarea proiectului va duce astfel, la o mai buna protectie a mediului, prin protectia panzei freatice, la imbunatatirea conditiilor de viata si asigurarea unui impact pozitiv asupra sanatatii populatiei.
De asemenea, beneficiarii acestui important proiect sunt 9.762 de localnici care locuiesc pe cele 47 de strazi unde s-a instalat reteaua de canalizare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*