Beneficiarii POSDRU declara pe propria raspundere ca nu au dat mita functionarilor, pentru proiecte

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Fonduri Europene

Toti beneficiarii de proiecte POSDRU trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au acordat niciun fel de foloase necuvenite niciunui functionar public din cadrul AMPOSDRU si OIR pentru depunerea aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare, informeaza MMFPS.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a luat mai multe masuri pentru remedierea problemelor constate in derularea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Astfel, ca o masura anti-frauda, toti beneficiarii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au oferit si nu au acordat, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite, niciunui functionar public din cadrul AM POSDRU si OIR, in vederea depunerii aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare.
De asemenea, MMFPS anunta ca pe site-ul www.fseromania.ro, se introduce domeniul "Registrul unic al cererilor de rambursare si al cererilor de prefinantare", pentru procesarea cererilor de rambursare si platile catre beneficiari, in termen de 45 de zile calendaristice.
Totodata, incepand cu 1 martie, AM POSDRU si Organismele Intermediare Regionale trebuie sa acorde audiente, in fiecare joi, de la ora 12.00 si tot de la inceputul lunii viitoare vor functiona si birourile de sprijin (Help-desk-uri, in cadrul Autoritatii de Management si la Organismele Intermediare).
"Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Rosu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai buna a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activa, transparenta si operativitatea sunt esentiale in relatia cu solicitantii si beneficiarii proiectelor" , se arata in comunicatul de presa.
MMFPS precizeaza ca intreruperea rambursarilor de la Comisia Europeana este o procedura uzuala, pe termen scurt, o masura de precautie a Comisiei Europene, care se ridica imediat ce statul membru corecteaza deficientele. Suspendarea presupune blocarea intregului program.
In acest moment, AM POSDRU face plati catre beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selectie a proiectelor se desfasoara normal. Conducerea AM POSDRU face eforturi ca, pana la mijlocul lunii martie, sa duca la capat toate recomandarile, astfel incat Comisia Europeana sa reia rambursarile in cadrul acestui program.
Premierul Mihai - Razvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe Carmen Ionel, din functia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autoritatii, iar aceasta a demisionat joi, a informat Ministerul Muncii.
"Conducerea ministerului a apreciat ca problemele de management in cadrul AM POSDRU necesita regandirea intregii strategii de accelerare a absorbtiei de fonduri europene in domeniul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Pana la inceputul lunii martie, AM POSDRU trebuie sa remedieze toate deficientele indicate de Autoritatea de Audit, astfel incat platile de la Comisia Europeana sa nu fie suspendate. Pana in acest moment, au fost corectate peste jumatate dintre recomandarile Autoritatii de Audit", potrivit Ministerului Muncii.


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Ambii parinti, obligati sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. Legea se modifica din nou, de la 1 martie

  Fonduri Europene
 • Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

  Fonduri Europene
 • Sedinta Consiliului Local Agigea

  Fonduri Europene
 • Investitii in comuna Fantanele

  Fonduri Europene
 • Pietruirea continua in comuna Sacele

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Fonduri Europene
 • 90 de panouri solare vor fi montate în Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Darabani și Vâlcele

  Fonduri Europene
 • Proiect pentru extinderea unei locuințe în Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771