Inaugurarea Centrului de Permanenta din Baneasa

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Centrul de Permanenta si-a deschis miercuri, 1 februarie 2012 portile, dupa ce Ministerul Sanatatii a decis in aprilie 2011 sa puna lacatul pe unitatea sanitara din orasul Baneasa.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a edilului sef al orasului Baneasa Gelu Iordache, a vice-primarului dar si a initiatorului proiectului, senatorul PSD Nicolae Moga. Dupa mult timp in care au fost nevoiti sa astepte, locuitorii din Baneasa dar si cei din zonele limitrofe sunt la acest moment multumiti si fericiti, eforturile senatorului Nicoale Moga nefiind in zadar.

"Prin acest program al Ministerului Sanatatii de inchidere a spitalelor, din nefericire, a fost inchis si Centrul de Sanatate Baneasa, care era functional. Dupa atata timp, am reusit sa deschidem un Centru de Permanenta in care isi vor desfasura activitatea atat doctori, asistenti, cat si infirmiere si in care vor putea fi tratati pacientii. Trebuie sa spun cu mare bucurie ca, de miercuri, oamenii din Baneasa si din zona limitrofa au unde sa apeleze pe timp de noapte pentru a fi tratati de medicii de familie de la Ostrov, Dobromir, Ion Corvin, Oltina, medici care vor face, prin rotatie, garzi", a declarat senatorul Nicolae Moga.
In cadrul evenimentului, medici au fost asigurati ca prin semnarea contractelor cu reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate nu vor exista probleme in privinta salariilor si decontarii serviciilor medicale pe care le vor presta.

Unitatea va functiona, in intervalul orar 20.00-08.00, cu 7 medici, 7 asistente si personal auxiliar. Din dotarea Centrului de Permanenta lipseste un electrocardiograf, aparat ce va fi achizitionat cat mai curand posibil cu fondurile autoritatii locale.
De asemenea, Substatia de Ambulanta Baneasa va conlucra cu reprezentantii Centrului de Permanenta, pana in prezent pacientii fiind transportati la Medgidia, la spitalul cel mai apropiat, aflat la o distanta de 75 de kilometri de Baneasa.
Edilul sef din Baneasa, Gelu Iordache a declarat ca "avem obligatia morala sa sprijinim acest Centru de Permanenta din toate punctele de vedere. Cheltuielile legate de utilitati, medicamente si salariile infirmierelor vor fi suportate de catre primarie".Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2012

 • UNGUREANU, PREMIER DESEMNAT

  Administratie locala
 • Locuintele la mansarda din Navodari vor putea fi cumparate si prin credit

  Administratie locala
 • Ninsoarea a creat probleme si in comuna Lumina

  Administratie locala
 • Spectacolul Marii

  Administratie locala
 • Proiecte privind cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, lansate la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771