Administrație locală

Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita la Albesti

Peste 400 de locuitori ai comunei Albesti au participat duminica, 4 decembrie 2011, la festivitatile ce au fost organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.
Evenimentul devenit deja o traditie a inceput printr-un discurs al edilului sef Gheorghe Moldovan, sustinut in fata tuturor celor prezenti in fata scenei exterioare a Caminului Cultural din comuna. Acesta a trimis un gand bun oamenilor cu ocazia zilei de 1 decembrie si de asemenea a facut o retrospectiva a anului ce se aproape ca s-a scurs.
Dupa acest moment, pe durata a trei ore a avut loc un spectacol sustinut de Ansamblul local de dans popular „Plai de dor” dar si de artisti consacrati precum Sorin Suteu. De asemenea, participantii la acest frumos eveniment au fost invitati sa serveasca din bucatele pregatite special pentru ei, masa fiind organizata de primarul Gheorghe Moldovan.
Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman anul triumfului idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte, sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar. 1 decembrie este ziua in care, in fiecare an, sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei.
Atat in tara cat si in strainatate au loc ceremonii si evenimente care marcheaza aceasta data importanta. Din punct de vedere istoric la 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1228 delegati si sprijinita de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutiune care consfinteste unirea tuturor romanilor din Transilvania si intreg Banatul cu Romania.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*