Tusac a salvat Mangalia de frig si saracie!

Noiembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Oamenii au fost intotdeauna prioritatea numarul unu pentru primarul Mihai Claudiu Tusac: "Pentru ca ne gandim numai la oameni, am luat cea mai justa hotarare care se putea lua in aceste momente grele pentru toti cetatenii municipiului Mangalia. Daca Guvernul nu a gandit atunci cand a luat masura taierii subventiilor la incalzire in prag de iarna, noi cei de la nivel local am fost nevoiti sa gasim noi strategii legale, noi solutii pentru a acoperi aceasta decizie inumana a guvernantilor. Timp de cateva zile am purtat discutii cu presedintii Asociatiilor de proprietari, am mers la sedintele asociatiilor pentru a discuta direct cu cetatenii, am cerut opinia cetatenilor prin oras, pe santierele in lucru, in piata. Am analizat situatia cu specialistii din Biroul economic al primariei si am consultat o parte a consilierilor locali, cei care vor intr-adevar sa faca treaba, am luat o hotatare care va salva orasul de la o iarna grea si va permite cetatenilor sa treaca in mod firesc de anotimpul rece".
Masura gasita conform legii se refera la ridicarea plafonului pentru acordarea ajutorului de incalzire din partea Primariei Municipiului Mangalia pana la peste 1.600 lei/pers, astfel incat de aceasta subventie locala sa beneficieze aproape toti locuitorii. Persoanele greu lovite de soarta, al caror venit lunar nu depaseste 155 ron/membru de familie vor plati 21 ron/gcal. Urmatoarea categorie, a celor cu venitul de pana la 210 ron/persoana, pretul va fi de 41 lei/gigacalorie. Cei al caror venit se incadreaza in suma de 260 ron/persoana vor achita 60 ron/gigacalorie si tot asa pana la persoanele cu venit de peste 1.600 lei/membru de familie pentru care pretul pentru o gigacalorie ajunge sa fie 346 lei (cu conditia sa se incadreze in prevederile OUG 69/2011).
Pentru persoanele singure plafonul maxim se ridica la peste 1.800 ron/persoana/luna pentru gigacaloria la pretul de 346 ron. In acest fel toti oamenii mai putin sau mai mult loviti de aceasta situatie de criza defectuos guvernata de actuala conducere a tarii vor beneficia de acest ajutor de incalzire. Este foarte important insa ca cetatenii sa fie informati si sa completeze urgent cererea si sa o depuna la primarie personal sau prin intermediul presedintelui Asociatiei de Proprietari.
"Am fost intotdeauna langa oameni! M-am zbatut ca sa gasesc solutii sa iesim din aceasta situatie dificila in care ne gasim, cu atat maimult cu cat in Mangalia este o societate privata distribuitoare a agentului termic, situatie creata de fostul primar, impotriva intereselor populatiei orasului. Facem apel catre populatie sa se mobilizeze, sa completeze cererile si sa le depuna de urgenta la Primarie. Pentru strangerea rapida a cererilor de luni va functiona un alt birou in Piata Republicii, vizavi de Monumentul Eroilor, unde toti cetatenii sunt asteptati pentru a primi informatii si pentru a fi indrumati sa completeze corect cererile, astfel incat cati mai multi cetateni sa beneficieze de acest ajutor", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac.
Pentru cei care folosesc alt tip de combustibil se acorda ajutor in bani, dar si lemne, in functie de venituri, conform legii.
"Speram sa trecem cu bine si peste aceasta iarna, iar programul de anvelopare a blocurilor si racordarea la reteaua de gaz vor contribui la imbunatatirea situatiei si pentru sezonul rece viitor", a precizat primarul Mihai Claudiu Tusac.
Administratia locala a dorit sa precizeze ca pretul gigacaloriei este impus Primariei Municipiului Mangalia de catre Ministerul Administratiei si Internelor, prin Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (A.N.R.S.C.), la solicitarea furnizorului local de agent termic. Primaria este obligata sa-l accepte, aceste mariri nu depind de administratia locala.Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Tuzla suspend─â programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771