Destinatiile romanesti au fost promovate cu fonduri europene la Targul de Turism al Romaniei

8 Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, care s-a desfasurat intre 3 si 6 noiembrie 2011, a gazduit, alaturi de standul Romaniei, o serie de standuri de prezentare a unor destinatii si obiective turistice romanesti, participarea fiind finantata din fonduri europene.
Standul Romaniei a fost amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe o suprafata de 100 mp, iar vizitatorii au putut primi informatii despre principalele destinatii si produse romanesti promovate. De asemenea, prin prezenta la aceasta manifestare, MDRT a urmarit informarea vizitatorilor cu privire la programele de promovare si dezvoltare turistica derulate de minister, precum si furnizarea de informatii privind clasificarea si autorizarea in domeniu.
Actiunea face parte din planul anual de promovare a turismului romanesc si este eligibila din fondurile europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica. Operatiunea se deruleaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, DMI 5.3 "Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica".
"Cresterea numarului de turisti in Romania, inregistrata luna de luna in ultimul an, se datoreaza in buna masura utilizarii eficiente a fondurilor europene pentru promovarea turistica, atat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si de ceilalti beneficiari publici sau privati. Ultimele date raportate de Institutul National de Statistica arata cresterea cu 16% a numarului de turisti romani cazati in unitati din Romania in primele opt luni ale anului 2011 fata de perioada similara a anului trecut si cu aproape 13% a numarului de turisti straini", a declarat secretarul de stat Eugen Curteanu, prezent la deschiderea oficiala a manifestarii.
Destinatiile romanesti au fost promovate la acest targ si in standurile amenajate de autoritatile publice locale sau de asociatiile de promovare turistica. Acestea au accesat fonduri europene pentru a finanta proiecte prin care promoveaza anumite zone sau obiective turistice romanesti, proiecte care includ participarea la targuri de profil.
Este vorba de un numar de 23 de beneficiari ai proiectelor finantate prin Programului Operational Regional. Astfel, 4 consilii judetene, 10 primarii, 8 organizatii non-guvernamentale si 1 asociatie au inchiriat 33 de standuri in cadrul spatiului expozitional.
Targul de Turism al Romaniei s-a adresat autoritatilor si asociatiilor profesionale din turism, agentiilor de turism si tur-operatorilor, statiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor si companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor si publicatiilor din turism.

(Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului )

Articole din editia din data de 8 Noiembrie 2011

 • Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

  Fonduri Europene
 • Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

  Fonduri Europene
 • Fotbal Liga a IV a

  Fonduri Europene
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Fonduri Europene
 • Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • 20 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de de competențe antreprenoriale

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771