Solarii pentru gospodarii din comuna Saraiu

Octombrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Saraiu este una dintre localitatile constantene care a beneficiat de incurajarea si sprijinul Consiliului Judetean Constanta prin programul "Consumam produse romanesti", care presupune infiintarea de solarii in curtile celor mai gospodari locuitori.
Conform declaratiilor edilului sef Vasile Bajan, programul este unul extrem de benefic, deoarece astfel cresc suprafetele destinate producerii legumelor. "S-au primit un numar de 20 de solarii ce au fost impartite unui numar de 20 de familii ce se ocupau si inainte cu mare interes de legumicultura. Montarea acestora in curtile oamenilor a fost facuta de catre un grup de specialisti de la Consiliul Judetean Constanta (CJC)", a declarat pentru Graiul Dobrogei primarul comunei Saraiu.
Scopul acestui program este acela de a-i incuraja si sprijini pe producatorii de legume in solarii, sa produca legume sanatoase si de asemenea, sa se reduca importul de legume. Gospodariile primesc un solar pentru o suprafata de maxim 120 mp, dotat cu instalatie de irigare prin picurare, plase de umbrire pentru perioadele cu temperaturi ridicate si cu material termoprotector pentru protejarea culturilor pe perioadele reci ale anului. Beneficiarii solariilor au asigurate atat rasadurile cat si substantele necesare tratamentelor din timpul vegetatiei in limita bugetului alocat programului. Totodata, beneficiarii au obligatia de a preda Consiliului Judetean Constanta, 15% din productia obtinuta, ca mai apoi sa beneficieze de ele familiile nevoiase, batranii, centrele de copii, etc. Programul isi propune si scoaterea in evidenta a meseriei de legumicultor, benefica atat pentru tineri dar si pentru adulti.
"Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa mai primim un numar de patru solarii, de care vor beneficia persoanele care doresc sa se ocupe de legumicultura. Cea mai importanta parte a proiectului este aceea ca, ii invatam pe oameni cu munca", a declarat in incheiere Vasile Bajan.

Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Primarul Ioan Suciu, in proces cu concesionarul Baltii Hazarlac

  Administratie locala
 • Fotbal Liga aIV a

  Administratie locala
 • Microbuze noi si spatioase pentru elevii din comuna Crucea

  Administratie locala
 • S-a dat startul programului de anvelopare a blocurilor

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771