Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie locala

De doua saptamani, locuitorii municipiului Mangalia din zona Pietii Sud urmareau cu interes activitatea unor lucratori in fier. Pe scuarul verde din intersectia strazilor Stefan cel Mare si 1 Decembrie 1918 se inalta incet-incet o constructie zvelta, asemanatoare unei corabii cu trei catarge si cu toate panzele intinse.
In seara zilei de duminica, 2 octombrie 2011, la momentul inserarii peste 300 de cetateni ai municipiului Mangalia au venit la intersectia strazii Stefan cel Mare cu bulevardul 1 Decembrie 1918, pentru a participa la inaugurarea unui monument original: o corabie stilizata si luminata.
La ora 19.30, primarul Mihai Claudiu Tusac a invitat cetatenii prezenti la eveniment sa numere impreuna cu el pana la aprinderea luminilor. Spectacolul oferit de corabia luminoasa pe cerul intunecat a meritat asteptarea!
"Va multumesc ca ati acceptat invitatia mea de a fi impreuna la inaugurarea acestui monument original. Corabia de lumina face legatura intre trecutul acestui vechi oras intemeiat de grecii calatori pe ape si calcat de alte popoare de navigatori si viitorul lui de oras port, o localitate a carei existenta a fost si este strans legata de situarea pe tarmul Marii Negre. Locul in care este situata corabia nu este ales intamplator. El marcheaza intrarea in noul Port Turistic, un port comparabil cu cele mai frumoase din Europa. Va ofer aceasta corabie de lumina, care sa lumineze simbolic viitorul acestui oras", a afirmat primarul Mihai Claudiu Tusac in fata cetatenilor.
Momentul festiv al aprinderii luminilor de pe corabia din fire metalice a fost urmat de un recital folcloric al cunoscutei interprete locale Gianina Pitu.
Corabia va fi aprinsa in fiecare noapte si, impreuna cu luminile colorate care lumineaza palmierii de pe scuarul din centrul bulevardului 1 Decembrie 1918, va creea o feerie. In curand se vor incheia si lucrarile de reparatie generala a trotuarelor bulevardului, astfel incat zona va reveni in atentia iubitorilor de plimbari in prag de seara.








Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

  Administratie locala
 • Fotbal Liga aIV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

  Administratie locala
 • Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771