Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

Octombrie 2011, Iulia Flfan

Cultura

Orasul Medgidia a fost la sfarsitul weekend-ului un centru cultural-artistic in care au rasunat refrenele multor melodii cunoscute ce au marcat copilaria multora dintre noi. Cele mai multe melodii au fost ale maestrului Dan Spataru, cel care a dat numele festivalului care a avut loc la Medgidia.
In avanpremiera festialului, vineri dupa-amiaza a avut loc, la Casa de Cultura a Sindicatelor, lansarea cartii "Dan Spataru -Regele aplauzelor, semnata de Liviu Visan. Cartea este o grupare de cuvantari, povestiri si impresii a mai multor personalitati care l-au cunsocut pe Dan Spataru, si a fost editata din dorinta Sidei Spataru de a implini un vis al sotului ei. "Dan si-a propus sa realizeze o astfel de carte, insa nu a apucat sa duca la bun sfarsit acest vis. De aceea ma bucur mult ca datorita unor oameni cu suflet, care l-au apreciat si iubit pe Dan am reusit astazi sa aducem in fata publicului aceasta carte, si le multumesc astfel tuturor celor care au contribuit la realizarea ei. Faptul ca sunteti aici in seara aceasta ma emotioneaza si ma bucura in acelasi timp, a spus doamna Sida Spataru.
Alaturi de aceasta au fost prezenti si sora artistului, doamna Anca Nicola, autorul cartii, Liviu Visan, primarul Medgidiei, domnul Marian Iordache. Acesta a vorbit despre onoarea pe care a avut-o sa il cunoasca pe Dan Spataru si sa consemneze cateva cuvinte in cartea care ii este dedicata maestrului. "Vreau sa va spun ca desi sunt republican, atunci cand vine vorba despre Dan Spataru sunt monarhist, de aceea ma inchin astazi in fata regelui aplauzelor, a precizat domnul primar.
Dupa doua zile de concurs, in cea de-a treia zi a festivalului au fost decernate premiile. Organizatorii si juriul au fost generosi cu participantii, oferindu-le, pe langa cele trei premii si trofeul "Dan Spataru", mai multe premii speciale.
Toti concurentii au fost felicitati fiind rasplatiti pentru efortul lor cu diplome de participare din partea organizatorilor si a juriului si aplauze furtunoase din partea publicului. La finalul editiei a sasea, au fost decernate urmatoarele premii: mentiune speciala Beatrice Ladaru (Medgidia), premiul fundatiei Martin Karnloski Diana Prepelita (Iasi), doua premii speciale ale presedintelui juriului Dragos Paraschivescu (Focsani) si Mihaela Mihailescu (Calarasi), premiul de popularitate Vitali Levchenko (Belarus), premiul Arhiepiscopiei Tomisului Ruxandra Dragomir (Calarasi), premiul organizatorilor Evdochin Baxanean (Republica Moldova) si premiul A.N.C.C.S.R Rodica Tudor (Baicoi). Podiumul a fost de urmatorii concurenti : Tatiana Moisei (Republica Moldova) - locul III, Hakan Anac (Turcia) locul II, Minodora Dedis (Galati).
Trofeul editiei 2011 a ajuns in Republica Moldova la Aliona Munteanu.
Seara galei s-a incheiat cu trei recitaluri exceptionale, care au ridicat si de aceasta data publicul in picioare. Marina Florea, Adrian Daminescu si Ion Suruceanu au oferit publicului melodii de dans, precum si cantece cu o mare valoare sentimentala.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

  Cultura
 • Fotbal Liga aIV a

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

  Cultura
 • Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ”Culture in eternity”, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Ziua Dobrogei marcată în municipiul Medgidia

  Cultura
 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771