Reducerea abandonului scolar in atentia autoritatilor locale

Octombrie 2011, Dorin Mincu

Social

Consiliul Local al comunei Cumpana, in parteneriat cu Fundatia Holt Romania, a inaugurat pe data de 29 septembrie, un Centru Comunitar de Asistenta Educationala Integrata. Mai exact, este vorba despre un After-School, ce va functiona in cadrul Grupului Scolar Cumpana.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are o valoare de peste noua milioane de lei. Proiectul se desfasoara in trei judete ale tarii si anume Iasi, Constanta si Targu Mures. In fiecare judet urmeaza sa fie deschise cate cinci astfel de centre destinate elevilor din mediul rural.
Obiectivul general consta in dezvoltarea unui program de prevenire si corectare a fenomenului de abandon scolar in mediul rural. Astfel ca, in cadrul acestui centru, vor fi inclusi 30 de copii aflati in risc de abandon scolar, trei copii ce au parasit de timpuriu scoala si 50 de familii, parinti ai copiilor. In cadrul Centrului Comunitar de Asistenta Educationala Integrata, elevii isi vor putea continua activitatile educative dupa cursurile de la scoala. Asadar, elevii selectati din familii mai nevoiase, unde exista riscul ca cei mici sa abandoneze cursurile scolare din cauza problemelor familiale, isi vor petrece timpul liber, cuprins intre orele 12.00-16.00, la acest After-School. Ei vor servi, zilnic, o masa calda si vor efectua diverse activitati educative. Totul se va petrece sub indrumarea a trei cadre didactice, a unui psiholog si a doi asistenti sociali.
Inedit este faptul ca, pe langa faptul ca acesti elevi vor beneficia de un program aparte, nici parintii lor nu au fost uitati. Astfel, in cadrul proiectului, se vor desfasura cursuri de educatie parentala, cu ajutorul carora vor invata cum sa devina parinti mai buni, un lucru greu dar si frumos. Parintii vor fi instruiti de doi asistenti sociali ce au fost formati la randul lor ca si educatori parentali.
La inaugurare au participat alaturi de edilul sef Mariana Gaju, medici, preoti, parinti dar si angajati ai Politiei Locale.

Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

  Social
 • Fotbal Liga aIV a

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

  Social
 • Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771