Primaria Albesti asteapta finantare pentru proiectele declarate eligibile si finantabile

Octombrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

La inceputul mandatului de primar al comunei Albesti, Gheorghe Moldovan si-a propus sa realizeze cat mai multe investitii pentru dezvoltarea comunei, in acest sens a elaborat sia depus mai multe proiectele importante pentru locuitorii comunei, proiecte care au fost declarate eligibile, dar care nu primesc finantare.
Unul dintre proiectele depuse si pentru care se asteapta banii pentru demararea lucrarilor este cel de asfaltare a drumurilor din comuna. Acest lucru va fi posibil prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Administratia locala spera sa obtina finantare pentru asfaltarea a 29, 6 km de drumuri in cadrul Programului pentru reabilitarea si modernizarea a "10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local".
Prin acest program se doreste refacerea unei parti din drumurile comunei, astfel ca in localitatea Arsa vor fi reabilitati 4,5 km, in Coroana 1,5 km, in Cotu Vaii 8,7 km, in Vartop 4,4 km si in Albesti 9,8 km. Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 241 miliarde lei vechi. Gheorghe Moldovan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 8 august, a avut loc licitatia privind atribuirea lucrarii de asfaltare a comunei, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Un alt proiect al administratiei locale, este cel de introducere a sistemului de canalizare si de construire a unei statii de epurare in comuna Albesti. Acesta a fost depus in vara anului 2010 pe Masura 3.2.2, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), ce presupune renovarea si dezvoltarea satelor. Gheorghe Moldovan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, proiectul a fost aprobat si ca in aceasta perioada se asteapta finantarea pentru ca lucrarile sa poata fi demarate. Acesta presupune introducerea a 14 km de canalizare si construirea unei statii de epurare in Albesti, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la suma de 55 miliarde lei vechi.
Un alt obiectiv principal al primarului comunei Albesti, Gheorghe Moldovan, l-a constituit, inca de la inceputul mandatului sau, in 2008, electrificarea cartierului nou din localitatea cu acelasi nume. In anul 2009 a existat o incercare de obtinere a fondurilor necesare, prin intermediul Programului "Electrificare 2007-2009", derulat prin Ministerul Administratiei si Internelor la nivel national, care insa s-a dovedit a fi in zadar. Astfel ca, programul a fost considerat un esec national, cele 70.000 de locuinte ce trebuiau electrificate fiind tot in bezna dupa incheierea lui. In anul 2010, Guvernul Romaniei a anuntat lansarea unui nou program de electrificare, derulat prin Ministerul Economiei, ce prevedea investitii de 225 milioane euro in reteaua de electricitate pana in 2012. Cartierul inregistreaza aproximativ 200 de loturi de casa, 60 de case fiind deja construite. Valoarea proiectului in vederea realizarii retelei de alimentare cu energie electrica, se ridica la suma de 16 miliarde lei. "Astept in continuare, cu speranta in suflet ca voi primi finantarea proiectelor importante pentru locuitorii comunei si ca voi putea duce la bun sfarsit tot ce am inceput", a declarat in incheiere Gheorghe Moldovan.

Articole din editia din data de Octombrie 2011

 • Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

  Administratie locala
 • Fotbal Liga aIV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

  Administratie locala
 • Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771