S-a dat startul...anveloparii blocurilor

20 Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie locala

in urma cu doua saptamani, a avut loc, in sala de conferinte a Centrului Roman de Afaceri „Marea Neagra” din Mangalia, festivitatea de semnare a primului contract din cadrul Programului local de reabilitare a fatadelor blocurilor de locuinte din municipiul Mangalia. 
La eveniment au participat: primarul Mihai Claudiu Tusac, viceprimarul Constantin Filimon, reprezentantul constructorului, ing. Jakab Istvan, directorul general al Primariei Mangalia, ec. Florea Popa, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari filiala Mangalia, Vlad Urse, peste 150 de presedinti si administratori ai Asociatiilor de Proprietari din localitate.
Primarul Mihai Claudiu Tusac a prezentat programul, care a debutat la 27 februarie 2011 prin adoptarea de catre Consiliul Local a proiectului de hotarare initiat de edil in acest sens. Programul local de reabilitare a fatadelor blocurilor de locuinte va fi finantat din surse proprii, de la bugetul local si se va desfasura in perioada 2011-2016. Scopul final este: reducerea semnificativa a cheltuielilor alocate subventionarii energiei termice; cresterea atractivitatii turistice a localitatii prin crearea unui aspect edilitar placut.
Un alt aspect pozitiv pentru cetateni scos in evidenta de primarul municipiului Mangalia a fost si cresterea preturilor locuintelor din blocurile ce vor fi anvelopate, fapt deja observat in cazul apartamentelor situate in imobilele din zona Portului Turistic Mangalia. Reprezentantul constructorului a adaugat si faptul ca firmele vor lucra cu oameni din localitate, deci tot cetatenii Mangaliei vor avea de castigat. 
Valoarea estimata a intregului program de anvelopare blocuri de locuinte: este 24.105.600 lei cu TVA pentru o suprafata totala de aproximativ 500.000 mp. Valorile sunt estimate pentru ca se vor scadea suprafetele deja anvelopate, care vor suferi doar lucrari de reabilitare si uniformizare a culorii cu intregul imobil. Din cauza suprafetei foarte mari, programul a fost impartit in doua etape.
Dupa licitatia lansata pe SEAP, deschiderea ofertelor a avut loc la data de 15 iunie 2011 si realizarea lucrarilor a fost castigata de trei asocieri (doua societati comerciale formeaza o asociere). 
in data de 3 august 2011 s-a incheiat contractul cadru intre Primaria Municipiului Mangalia si cele trei asocieri, subiectul contractului fiind „lucrari de reabilitare fatade blocuri de locuinte din municipiul Mangalia, lucrari de izolatii termice si lucrari de finisare a constructiilor” pentru o cantitate previzionata de 240.000 mp pe o perioada de 3 ani, aceasta fiind doar prima etapa a acestui program. Pana la sfarsitul acestui an sunt prevazuti a se realiza 30.000 mp. 
„Este un program de anvergura, de aceea am si prevazut desfasurarea lui pe mai multi ani. Doresc sa transmit tuturor cetatenilor din municipiul Mangalia ca nu-i costa nimic, asa cum spun unii carcotasi, vor avea numai de castigat prin inscrierea in acest program. Trebuie sa aiba rabdare, tuturor le va veni randul si intreg orasul va arata mult mai bine, mai frumos, asa cum trebuie sa fie o localitate turistica”, a anuntat primarul Mihai Claudiu Tusac. Album foto

 • Articole din editia din data de 20 Septembrie 2011

 • Cum vor autoritatile sa incalce Legea Pensiilor

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Programul de reinfiintare a perdelelor forestiere prezentat edililor si agricultorilor din judet

  Administratie locala
 • Inceput de an prescolar pentru micutii din Saligny intr-o noua gradinita

  Administratie locala
 • Proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771