Social

Toamna se numara bobocii…

Ca in fiecare an, primarul Mihai Claudiu Tusac a dorit sa fie alaturi de scolarii mici si mari, pentru a le transmite gandurile sale bune, atat lor, cat si parintilor lor si cadrelor didactice care se ocupa de pregatirea lor pentru viitor.
Periplul la unitatile scolare a inceput la gradinite, unde prescolarii erau emotionati, iar cei mai mici dintre ei aveau lacrimi in ochi. Au urmat toate celelalte institutii de invatamant, de toate nivelurile din localitate.
Primarul Mihai Claudiu Tusac a vorbit cadrelor didactice, elevilor si parintilor despre importanta activitatii educative, despre emotiile primei zile de scoala pe care le traieste si el, ca parinte, deoarece fiul sau, Eric, paseste pragul scolii ca bobocel, iar fiica este deja in clasa a VII-a. Mai mult, ca dar, in prima zi a anului scolar 2011-2012 primarul municipiului Mangalia a anuntat lansarea programului de transport gratuit pentru elevi si cadre didactice.
„Viitorul se anunta unul in care cuvintele de ordine vor fi: competenta, concurenta, profesionalism! Daca vrem o generatie de luptatori, de supravietuitori in societatea mileniului III trebuie sa ne unim eforturile – cadre didactice, parinti, elevi, administratie locala – pentru a le oferi pregatirea necesara! Multi vor spune ca rezultatele bune la invatatura si disciplina nu garanteaza succesul in viata, dar – parafrazand – voi spune: asa este, nu garanteaza succesul in viata, dar contribuie la obtinerea lui! O persoana needucata nu-si va gasi locul in colectivitate, nu va putea invata o meserie, nu se va putea incadra la un anume loc de munca si nu-si va putea crea propria afacere fara sa cunoasca rotitele care fac economia sa se miste! Asadar, va doresc putere de munca, dorinta de afirmare si curajul de a lupta pentru a ajunge cat mai departe pe drumul pe care vi-l doriti!”, a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*