Proiecte pentru dezvoltarea comunei Albesti

Septembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Calitatea drumurilor de pe raza intregii comune este o prioritate pentru administratia locala din Albesti, astfel ca acestea vor intra intr-un amplu proces de reabilitare in cel mai scurt timp. De asemenea, un alt proiect important pentru locuitori este introducerea canalizarii si construirea unei statii de epurare.

Asfaltarea drumurilor din comuna, o prioritate a administratiei locale
Conform declaratiilor edilului Gheorghe Moldovan, in curand vor fi demarate lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna. Acest lucru va fi posibil prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). 
Administratia locala a obtinut finantare pentru asfaltarea a 29, 6 km de drumuri in cadrul  Programului pentru reabilitarea si modernizarea a “10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local”. 
“Prin intermediul acestui program vom reusi sa refacem o parte din drumurile comunei si am prins in proiect toate localitatile, astfel in  Arsa vor fi reabilitati 4,5 km, in Coroana 1,5 km, in Cotu Vaii 8,7 km, in Vartop 4,4 km si in  Albesti 9,8 km. Initial, am solicitat finantare pentru asfaltarea a 38 de kilometri, insa sunt multumit ca am obtinut aprobare pentru 29,6 kilometri” a declarat primarul Gheorghe Moldovan.
Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 241 miliarde lei vechi. De asemenea, pe data de 8 august, a avut loc la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului licitatia privind atribuirea lucrarii de asfaltare a localitatii.

Canalizare si statie de epurare, o necesitate pentru locuitori
Administratia locala a depus in vara anului 2010 un proiect pe Masura 3.2.2, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), ce presupune renovarea si dezvoltarea satelor. Gheorghe Moldovan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, proiectul a fost aprobat si ca in aceasta perioada se asteapta finantarea pentru ca lucrarile sa poata fi demarate. Acesta presupune introducerea a 14 km de canalizare si construirea unei statii de epurare in Albesti, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la suma de 55 miliarde lei vechi. 

Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Gradinita la standarde europene inaugurata in Agigea

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Transport gratuit pentru elevii, profesorii si pensionarii din Mangalia

  Administratie locala
 • Elevii din Navodari au primit rechizite in prima zi de scoala

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771