Proiect transfrontalier la Negru Voda

Septembrie 2011, Iulia Fīlfan

Administratie locala

in data de 8 septembrie, la sediul Casei de Cultura din Negru Voda a avut loc conferinta de presa pe proiectul  “Globul prieteniei - Cooperare transfrontaliera intre comunitatile care deruleaza activitati sportive - Kardam din Bulgaria si Negru Voda din Romania”.
Prezenti la conferinta de presa au fost reprezentanti ai autoritatilor locale din Kardam (Bulgaria) si Negru Voda dar si cei ai Fundatiei pentru Arta si Cultura, cei din urma fiind si membrii fondatori ai Ligii Dobrogene Sportive. 
Scopul principal al acestui proiect este o mai buna apropiere a comunitatilor prin intermediul activitatilor sportive. Activitatile sportive derulate de initiatorii proiectului au vizat desfasurarea unui turneu satesc de fotbal, la Kardam, cu participarea a 12 echipe alcatuite din tineri cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, sase din Bulgaria si sase din Romania. “Pentru tineri activitatile sportive sunt foarte importante, astfel ca aceasta initiativa a fost foarte importanta pentru ei”, a declarat edilul Ion Nicolin. De asemenea, a fost achizitionat si echipamentul sportiv pentru tinerii care au format echipele de fotbal. Autoritatea locala din Negru Voda a asigurat transportul si masa pentru participantii de la meciurile organizate in localitatea bulgara Kardam. 
Din partea Romaniei au participat cate o echipa din localitatile Negru Voda, Cerchezu, Comana, Chirnogeni, Amzacea si Topraisar iar de la bulgari, au participat doua echipe din partea localitatii Kardam, plus inca patru echipe din partea localitatilor Vasilievo, Duranculac, Luliacovo si Cernucovo. 
“Finala” Romania - Bulgaria s-a tinut intre Luliakovo si comuna Topraisar, castigatoare fiind echipa bulgara, cupa fiind oferita de autoritatile romanesti. Echipa din Topraisar s-a clasat pe Locul II si a primit trofeul pentru fair-play. Finala a fost precedata de un meci intre seniori din cele doua localitati participante la proiect, care a fost castigat de echipa din Romania. 
Proiectul a fost finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania Bulgaria 2007-2013. Valoarea proiectului transfrontalier implementat a fost de 106.593,35 euro, din care 37.000 euro le-a revenit autoritatilor din orasul Negru Voda si restul de bani, bulgarilor.

Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Gradinita la standarde europene inaugurata in Agigea

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Transport gratuit pentru elevii, profesorii si pensionarii din Mangalia

  Administratie locala
 • Elevii din Navodari au primit rechizite in prima zi de scoala

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia SfĆ¢ntului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o Ć®ntĆ¢lnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: ā€žOamenii m-au ales pentru ca au Ć®ncredere Ć®n mineā€

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771