Wireless gratuit la Mangalia

August 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Locuitorii si turistii din sudul litoralului beneficiaza, gratuit, de internet prin sistem wireless, facilitate pusa la dispozitie de Primaria Mangalia printr-un parteneriat public - privat. 

Internet de la Mangalia, la Olimp.
Potrivit primarului Claudiu Tusac, proiectul administratiei locale privind primul wireless in sistem profesional gratuit in Mangalia si in statiunile din sudul litoralului este o premiera nationala. „Este primul proiect de asemenea anvergura, pentru ca se intinde pe o lungime de aproximativ 14 kilometri, in tot sudul litoralului, de la Mangalia, la Olimp. Proiectul este realizat pentru cetateni, turisti sau localnici. Este un punct important pentru turisti faptul ca, intr-o zona care se intinde in peste jumatate din suprafata litoralului, exista acest sistem profesional. Este cel mai mare proiect comunitar de acces gratuit de internet, ecologic, pentru ca nu s-a folosit cablu, iar mediul nu s-a degradat in niciun fel”, a spus Tusac. 
Reteaua wireless acopera toate zonele de plaja si promenada: Portul Turistic Mangalia; plajele din sudul litoralului: Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp; alte locuri publice din Mangalia: parcul din fata Sanatoriului Balnear, centru, Casa de Cultura, stadionul municipal, Parcul Diana, Gara Mangalia. „Acestea sunt primele zone in care s-au plasat echipamentele de emisie a internetului wireless, urmand ca, pana la finele acestui an, sa se monteze in tot municipiul. in perioada urmatoare, toate cartierele din Mangalia vor avea acoperire wireless, astfel incat aproape toti cetatenii municipiului sa beneficieze, gratis, de acest serviciu”, a spus primarul, care a verificat, personal, daca sistemul wireless functioneaza.
Utilitate si pentru institutii.
De asemenea, Claudiu Tusac a afirmat ca, in cele doua saptamani de cand reteaua este accesibila, au fost, zilnic, aproximativ 1.500 de utilizatori unici. Primarul a mai adaugat ca proiectul, realizat la initiativa sa este extrem de important deoarece vine in ajutorul atat al administratiei locale, dar si al altor servicii comunitare: Salvare, Politie, Jandarmerie, care, prin intermediul acestui proiect, pot transmite date in sistem in timp util. „Cel mai modern sistem de internet devine, astfel, unul dintre cele mai importante proiecte implementate ca facilitate pentru turistii care aleg sudul litoralului”, a mai spus Claudiu Tusac, care a adaugat ca propune Consiliului Judetean Constanta extinderea acestui proiect la nivelul intregului judet.

Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Administratie locala
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771