Proiect de infrastructura intre Lipnita si Kainargea

August 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Pe data de 25 august la sediul primariei Lipnita s-a semnat contractul de executie privind proiectul transfrontalier ce vizeaza realizarea unui drum de 11 kilometri, care va uni Romania de Bulgaria. 
Administratia locala Lipnita a implementat in perioada 2010-2011 proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea din Bulgaria si Lipnita, Romania”. Proiectul s-a derulat in cadrul unui parteneriat bulgaro-roman, format din comuna Kainargea, comuna Lipnita si Asociatia pentru Cooperare Transfrontaliera si Dezvoltare Dobrogea Dunareana din Bulgaria. Obiectivele celor trei parteneri au vizat realizarea unui proces activ de cooperare transfrontaliera la nivelul administratiilor publice locale, scopul fiind imbunatatirea serviciilor oferite populatiei. 
Edilul comunei Lipnita, Florin Onescu a subliniat faptul ca, acest proiect a fost un prim pas pentru derularea celui de-al doilea proiect, drum transfrontalier Lipnita - Kainargea - amenajare si modernizare drum de legatura intravilan localitatea Lipnita - frontiera Bulgaria al carui contract de executie a celor 11 km a fost semnat pe data de 25 august.
Proiectul este finantat prin Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, Axa Prioritara 1 Accesibilitate - imbunatatirea mobilitatii si accesului la infrastructura de transport, informatii si comunicatii in regiunea transfrontaliera, Domeniul Major de Interventie 1.1 imbunatatirea infrastructurii de transport. 
Termenul de finalizare este de maxim 12 luni de la data stabilita in ordinul de incepere a lucrarilor. Traseul drumului transfrontalier urmareste traseul drumului comunal DC39, care face legatura intre limita intravilanului comunei Lipnita si frontiera cu Bulgaria. De precizat este si faptul ca se doreste ca pe data de 15 septembrie sa se demareze lucrarile.
Trecand in alt registru, acum doua saptamani 100 de elevi din comuna Lipnita au mers intr-o excursie la Tulcea unde au vizitat Manastirile aflate in zona. Administratia locala a sprijinit acest demers cu bani de la bugetul local.
De asemenea, tot in aceasta perioada se desfasoara lucrari de pietruire prin Programul Consiliului Judetean Constanta (CJC). S-au pietruit pana in prezent 2 km urmand a se finaliza inca 12 km in toate satele.

Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Administratie locala
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771