Cultură

„Flori la malul marii”

Administratia locala Pecineaga si-a propus pentru acest an o serie de activitati culturale educative ale Bibliotecii pentru copiii comunei, sprijiniti fiind si de bibliotecara Tintaveanu Alina.
Primaria comunei Pecineaga a organizat pentru prima data, pe 19 august ora 10.00, activitatatea “Flori la malul marii”, in cadrul Bibliotecii publice din comuna. Conform declaratiilor edilului Niculae Stan, activitatea ce a constat intr-un concurs de desen si lectura, s-a adresat copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-11 ani. „Aceasta activitate a avut ca scop legarea de prietenii intre copii, socializare si de ce nu, crearea unei competitii intre ei care sa-i ambitioneze in a fi cei mai buni”, a declarat pentru Graiul Dobrogei Niculae Stan. 
La concurs au participat un numar de 30 de copii, mare parte dintre ei fiind elevi ai claselor I-IV, acestia au pictat cu acuarele sau culori si au recitat poezii pe tema marii, a verii etc. La finalul concursului au fost desemnati trei castigatori si anume: premiul I a fost castigat de o eleva a clasei a V-a, Broasca Andreea; premiul II a fost primit de o eleva a clasei a IV-a, Leanca Georgiana iar premiul III a fost obtinut de Coslencu Daniel, elev al clasei a V-a. Premiile celor trei  au constat intr-o diploma, dulciuri si produse de papetarie. Nici ceilalti participanti nu au fost uitati, astfel ca si ei au primit cate o diploma de participare.
La nivelul comunei Pecineaga vor fi organizate in perioada urmatoare si alte activitati cultural educative, dintre acestea amintim: 30 septembrie – Reguli de comportament (concurs de lectura si desen), 21 octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei (discutii si dezbateri pe tema educatiei), 18 noiembrie – Povestile comunei (amintiri ale batranilor satului), etc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*