Administrație locală

Harsova, un oras in plina ascensiune

Edilul orasului Harsova, Tudor Nadrag, mizeaza pe continuitatea tuturor proiectelor incepute in anul 2010, acesta considerandu-le foarte importante pentru comunitatea pe care o conduce cat si un proces semnificativ in dezvoltarea urbei. 
Una din lucrarile importante pe care primarul si le-a propus este alimentarea cu apa a comunitatii fostului sector Zootehnic din Harsova. Cu bani de la bugetul local al administratiei locale se doreste realizarea celor 5 km de retea de apa. Astfel, Tudor Nadrag ne-a informat ca, in acest moment se lucreaza si ca aproximativ 60% din lucrare este gata. Pentru introducerea conductelor, se asteapta strangerea recoltelor de pe acel traseu, mai exact este vorba  de doua luni pentru eliberarea tronsonului pe care este plantata floarea- soarelui.
Lucrari de reparare a Caminului Cultural.
O alta lucrare de interes pentru conducerea orasului o constituie reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural, finantata prin Compania Nationala de Investitii (CNI). intr-un procent de 70% lucrarile de reabilitare sunt finalizate urmand ca restul de 30% sa fie gata in trei luni de zile. “Doresc sa subliniez pe aceasta cale ca pe noi, autoritatea locala, lucrarile la aceasta institutie nu ne costa nici un ban”, ne-a declarat Tudor Nadrag.
Reabilitarea gradinitei ”Prichindel”.
Cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), se executa lucrari de reabilitare la gradinita cu program normal din Harsova. in aceasta institutie isi desfasoara activitatea un numar de 140 de prescolari. Momentan inca se lucreaza, dorinta edilului fiind aceea ca pana la data de 15 septembrie sa fie gata. ”in cazul in care nu vom reusi finalizarea lucrarilor, suntem pregatiti sa le oferim micutilor o alta locatie pentru buna desfasurare a programelor educative. Constructia era veche de peste 150 de ani pana acum executandu-se lucrari superficiale de reparatie in timpul vechii administratii”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, Tudor Nadrag. 
Invetitii pentru modernizarea orasului.
Dintre investitii aflate in plina desfasurare ori in stadiu de finalizare amintim lucrarile de executie a utilitatilor pentru cele patru blocuri ANL cu 64 de unitati locative si pentru blocul social nr. 2 cu 48 de apartamente, urmeaza ca in aproximativ trei saptamani sa fie repartizate cele 64 de locuinte ANL, iar luna viitoare vor fi date spre folosinta si apartamentele din blocul 2.
in stadiu de finalizare se afla si lucrarile de reabilitare a Bisericii Sfintii “Constantin si Elena”, astfel in aproximativ o luna de zile, lacasul de cult va fi complet modernizat.
in cel mai scurt timp vor incepe lucrarile pe programul “Casa Verde” pentru Spital, Camin Cultural si Cresa, privind montarea de pompe de caldura si panouri solare dar si montarea unei microeoliene in curtea spitalului ce va reduce la jumatate consumul de energie; de asemenea, se pregatesc pentru asfaltare 25,2 km de strazi.
”Ca orice primar, imi evaluez permanent activitatea si sunt constient ca degeaba am extins reteaua de canalizare pe 43 din cele 91 de strazi ale orasului Harsova, asfaltam strazi si amenajam parcari, executam blocuri daca nu voi reusi sa creez locuri de munca, asta insemnand ca nu mi-am realizat pe deplin obiectivele propuse. Sigur ca, un edil care spune ca el creeaza locuri de munca, minte, pentru ca sarcina lui este aceea de a incuraja intreprinzatorii si investitorii, sa ofere locuri de munca. Am convingerea ca investitorii belgieni carora le-am dat tot concursul pentru constructia a trei fabrici pe teritoriul orasului si care au investit in proiecte si avize, vor reusi sa ofere de munca locuitorilor din Harsova”, a declarat in incheiere, edilul sef Tudor Nadrag.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*