Scoala si gradinita din Topalu pregatite pentru venirea anotimpului rece

August 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Printre lucrarile importante la unitatile de invatamant din comuna, se numara si igienizarea acestora, scolarii si prescolarii revenind in clase gata pregatite sa-i primeasca.
Gheorghe Murat, edilul administratiei locale din comuna Topalu s-a aprovizionat inca din vara cu necesarul de lemne pentru scoala si gradinita, astfel neexistand riscul de a ramane fara combustibil pe perioada iernii. Acestea au fost pregatite si depozitate in spatii ferite de umezeala, unde sa se mentina uscate pana la venirea sezonului rece.
De asemenea, in aceasta perioada in institutiile de invatamant se executa lucrarile de igienizare ce se impun pe perioada vacantei de vara, astfel fiind create toate conditiile bunei desfasurari a activitatilor scolare si prescolare. 

Proiectul Casa Verde” finalizat la Topalu.
Printre proiectele administratiei locale ce au fost incheiate se numara si lucrarile de reabilitare sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie neconventionala, lucrari care s-au realizat la scoala, gradinita si la Caminul cultural din localitate. Conform declaratiilor edilului sef, centralele pe combustibil sunt foarte economice prin acest program, valoarea totala a proiectului ridicandu-se  la suma  de 4 miliarde de lei vechi. ”La toate trei institutiile, plateam 350 milioane pe combustibil, acum platim undeva la 100 milioane, lucru care nu poate decat sa ne bucure”, a subliniat Gheorghe Murat. 
De asemenea, tot in aceasta perioada se imbunatateste  o suprafata de 120 de hectare, prin insamantarea cu ierburi perene pentru hrana vacilor cu lapte si ovinelor. Aceasta se coseste si se da crescatorilor de animale din comuna. Totodata, se planteaza si pomi fructiferi la scoli pe o suprafata de aproximativ 3.000 mp.
Trecand in alt registru, edilul ne-a declarat ca, la initiativa primariei un numar de 250 de elevi, au mers, organizati pe clase intr-o excursie alaturi de cadrele didactice in orasul Tulcea, unde au vizitat obiectivele turistice. ”Aceste excursii le organizam in fiecare an, dorindu-ne astfel sa le oferim mici placeri celor mici, momente de neuitat care sa-i motiveze mai apoi in a avea note bune la invatatura”, a declarat in incheiere pentru Graiul Dobrogei, edilul sef.


Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Administratie locala
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Administratie locala
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771