Proiecte importante cu fonduri de la Uniunea Europeana in Negru Voda

August 2011, Iulia Fţlfan

Fonduri Europene

Pe data de 27 iulie, la Casa de Cultura din Negru Voda, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana a organizat cu sprijinul administratiei locale o intalnire cu locuitorii orasului cu privire la doua proiecte importante pentru ei.
Primul proiect prezentat a fost “Mediere Proactiva in Sud-Est - drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca”, proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013. Proiectul urmareste cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii prin cresterea competitivitatii resurselor umane, imbunatatirea si extinderea competentelor profesionale ale somerilor din judetul Constanta pentru facilitarea accesului si mentinerea pe piata fortei de munca si pentru a raspunde cerintelor potentialilor angajatori. Grupul tinta al proiectului este format din someri, someri tineri, someri de lunga durata si  persoane ce sunt in cautarea unui loc de munca. 
Proiectul isi propune de asemenea, reducerea somajului, inclusiv somajul de lunga durata si imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor. Persoanele ce fac parte din grupul tinta vor beneficia de servicii de instruire in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, comunicare, modalitati de prezentare la interviuri, dezvoltare de abilitati si a increderii in sine. Tot in cadrul proiectului va fi organizat un program de “mediere activa” tip bursa locurilor de munca, respectiv o “Bursa a locurilor de munca si de formare profesionala”, in cadrul careia se vor intalni doritorii unui loc de munca, potentialii angajatori cat si furnizorii de formare profesionala. 

Proiectul „F1” pentru combaterea somajului – eCOMPETENȚE in Sud-Est.
Ca si primul proiect si acesta are ca scop imbunatatirea capacitatii de ocupare prin furnizarea de servicii de consiliere si mediere pentru persoanele apartinand grupului tinta. Acesta va furniza servicii de formare profesionala precum: operator introducere, validare si prelucrare date si un curs de comunicare in limba engleza, ce vor fi completate de un modul inovator privind egalitatea in sanse. 
Proiectul va inregistra urmatoarele rezultate: 200 persoane din grupul tinta vor fi selectate, inregistrate si informate despre proiect; un numar de 100 de persoane vor participa la servicii de informare, consiliere si orientare profesionala; 28 de persoane vor activa la servicii de instruire; 12 peroane vor fi angajate.
Cursurile pentru cele 50 de persoane selectate pe fiecare proiect vor dura doua luni acestia primind la final un certificat avizat de Ministerul Muncii si Educatiei. Celor ce vor avea nevoie de un sprijin suplimentar, li se va asigura transportul, masa si cazarea pentru participarea la aceste cursuri.
Cele doua proiecte se desfasoara pe o perioada de 22 de luni si au un buget separat de aproximativ 500 mii de euro. Acestea vor fi implementate de catre Asociatia  Europa pentru Dezvoltare  in parteneriat cu Asociatia  Interconcordia si Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane in regiunea de Sud - Est.
Articole din editia din data de August 2011

 • Comuna Albesti, fara primar!

  Fonduri Europene
 • Harsova, un oras in plina ascensiune

  Fonduri Europene
 • Mangalia va avea doua biserici noi

  Fonduri Europene
 • Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

  Fonduri Europene
 • Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bursa locurilor de munc─â din Satu Nou a ajuns la cea de-a ╚Öaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au ├«nceput lucr─ârile de construire a pie╚Ťei de pe╚Öte din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Proiectul ÔÇ×Cre╚Öterea Accesibilit─â╚Ťii la TEN-T ├«n zona transfrontalier─â Negru Vod─â-General ToshevoÔÇŁ, la final

  Fonduri Europene
 • Cursuri de perfec╚Ťionare pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771