sedinta Consiliului Local Baneasa pe luna iulie

Iulie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul orasului Baneasa, Gelu Iordache a convocat pe data de 20 iulie 2011 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii si aprobarii proiectelor de hotarari.
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul orasului. Unul dintre acestea a fost proiectul privind darea in administrarea Consiliului Judetean Constanta (CJC), a unui imobil ce apartine domeniului public al orasului Baneasa. Imobilul (teren)  in suprafata de 210 mp este situat in incinta Scolii Generale cu clasele I-IV Negureni. Se doreste astfel construirea unui Dispensar Uman. Terenul se va pune la dispozitia Consiliului Judetean Constanta (CJC) printr-un protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii. Acesta se va da gratuit si pe termen limitat pana la finalizarea lucrarilor de construire a obiectivului. 
Alte proiecte aflate pe ordinea de zi au mai fost: insusirea si aprobarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al orasului Baneasa, aprobarea Planului local de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din surse agricole, aprobarea Planului de analiza si acoperire a riscurilor din Baneasa, rectificarea bugetara pe anul 2011.

Curs pentru cadrele didactice.
in alta ordine de idei, Punctul de Acces Public la Informatie (PAPI) deruleaza un curs ce se adreseaza cadrelor didactice din zona, unde este prezentata platforma ”Windows Live”. Acest curs se desfasoara in colaborare cu Fundatia EOS (Educating for an Open Society) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Atelierele de lucru se desfasoara incepand cu luna iulie si terminandu-se in luna septembrie. Cursurile sunt gratuite iar la finalul acestora cursantii vor primi cate o diploma. Centrul PAPI functioneaza in sediul Casei de Cultura si ofera ca si servicii, accesul gratuit la internet, servicii de printare, consultatii pentru proiecte, imprimare cd-uri. Centrul este dotat cu un numar de 15 calculatoare.

Centru de permanenta in Baneasa.
Edilul Gelu Iordache a purtat discutii cu primarii si medicii de familie din Ion Corvin, Dobromir, Ostrov, Oltina si Lipnita, in vederea deschiderii unui Centru de permanenta. Astfel, sapte medici de familie vor asigura asistenta medicala de urgenta din zilele de sambata si duminica cat si din timpul orelor de dupa programul de lucru, intr-una dintre cladirile fostului Centru de Sanatate Baneasa. Medicii ce vor activa in Centrul de permanenta  au competente in acordarea primului ajutor, asistentei medicale in cazul urgentelor minore, dar si in ecografie.

Articole din editia din data de Iulie 2011

 • E o certitudine, Guvernul va trage prima transa si din noul acord cu FMI

  Administratie locala
 • A doua editie a Festivalului Mangalia se pregateste de deschidere

  Administratie locala
 • Tuzla, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771