Cultură

Zilele Romano ButiQ se muta la Navodari

intre 21 si 28 iulie, intre orele 16:00 si 22:00, Zilele Romano ButiQ te asteapta la Teatrul de vara din Navodari la o baie de cultura, cu ateliere de mestesugari in aer liber, obiecte manufacturate din toate timpurile, muzica si dansuri autentice, port traditional, expozitie de fotografie, concursuri si multe surprize – totul cu intrare libera. 
Te-ai intrebat vreodata cum se fac obiectele mestesugaresti? La Zilele Romano ButiQ poti sa incerci cu mainile tale sa impletesti un cos de nuiele, sa cioplesti in lemn un linguroi, sa bati fierul pe nicovala sau sa croiesti piele sub atentia mestesugarilor profesionisti, dispusi sa impartaseasca din secretele meseriilor pastrate de-a lungul sutelor de ani!
Zilele Romano ButiQ au pornit intr-un tur al tarii pentru promovarea mestesugurilor rome. Pana acum, la Iasi si Constanta, peste 4.000 de persoane au aflat lucruri inedite despre meseriile traditionale ale romilor si mai bine de 400 de curiosi au incercat cu mainile lor mestesugurile. Hai si tu!
Zilele Romano ButiQ la Navodari sunt organizate de catre KCMC in parteneriat cu Agentia impreuna si Primaria Orasului Navodari, in cadrul proiectului  „Romano Cher – Casa Romilor”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investeste in oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriasului traditional de etnie roma pe piata economica si in viata activa a comunitatii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*