Peste 9.000 de romani vor cheltui mai mult de opt milioane euro in acest an pentru croaziere

Iulie 2011, Dorin Mincu

Actualitate

Peste 9.000 de romani vor pleca in acest an in excursii pe vase de croaziera si vor plati pe vacante mai mult de opt milioane de euro, dupa ce in 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turisti au fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agentiilor specializate in acest tip de turism.
"Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel, prin intermediul careia vor pleca in acest an pe croaziere peste 2.000 de romani, cu 20% mai mult comparativ cu anul trecut.
Potrivit acestuia, cresterea se datoreaza si numarului mare de vase de croaziera introduse in exploatare de grupul Royal Caribeann pe destinatii din Europa, dar si lansarii celor mai mari nave din lume, Oasis of the Seas si Allure of the Seas, cu capacitati de 5.400 pasageri si 3.000 de membri ai echipajului. Pe cele doua nave, lansate acum doi ani, respectiv anul trecut, si care fac croaziere in Caraibe, si-au facut vacantele peste 100 de romani, care au cheltuit, in medie, 1.000-1.200 de euro.
Cele mai solicitate vacante la World Travel sunt croazierele in tarile nordice, pe al caror traseu este inclus si Sankt Petersburg, dar si circuite in America de Sud, cu plecare din Chile, pana la Capul Horn, stramtoarea Magelan, Argentina si Uruguay. Cei care se ocupa de croaziere spun ca acest tip de turism a fost tot timpul pe un trend ascendent, nu doar in Romania, ci in intreaga lume. Dovada este si numarul mare de nave care se lanseaza in fiecare an, din ce in ce mai mari si cu tot mai multe facilitati.
Cu toate cresterile din ultimii ani, nu exista romani care sa isi fi achizitionat apartamente pe vase de croaziera. "Singurul vas de croaziera care ofera aceasta sansa este The World, unde un apartament costa intre 3 si 10 milioane de dolari. Vasul ofera proprietarilor sansa sa navigheze anual in 250 de porturi din intreaga lume", a afirmat Demetriade.
Cele mai solicitate destinatii au costat insa mult mai putin, respectiv cele pe Marea Mediterana, intre 400 si 2.500 de euro de persoana, in functie de tipul cabinei si de momentul rezervarii. in aceeasi categorie se inscriu si excursiile la fiordurile norvegiene (900-4.000 euro/persoana) si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.
in topul vacantelor ieftine sunt croazierele in Mediterana Centrala, care dureaza 8 zile si costa 299 de euro de persoana, fara transport, sau 450 de euro, cu zbor inclus.

Articole din editia din data de Iulie 2011

 • E o certitudine, Guvernul va trage prima transa si din noul acord cu FMI

  Actualitate
 • A doua editie a Festivalului Mangalia se pregateste de deschidere

  Actualitate
 • Tuzla, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

  Actualitate
 • Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

  Actualitate
 • Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771