Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Vineri, 24 iunie, in sala de sedinte a municipiului Mangalia a avut loc evenimentul de lansare a proiectului MANGALIA – PRODUS TURISTIC INTEGRAT. Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.3 – „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”, al carui beneficiar este Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Mangalia. 
La eveniment au fost prezenti, alaturi de reprezentanti ai Primariei Municipiului Mangalia, agenti economici din domeniul turismului, reprezentanti ai mass-media, alte persoane interesate. Obiectivul principal al proiectului este cresterea gradului de atractivitate a municipiului Mangalia, iar grupul tinta este reprezentat de turistii care aleg aceasta localitate ca destinatie turistica. Ca rezultate, in urma implementarii acestui proiect se va realiza un portal de informatii pentru turism, se va produce si difuza un spot de promovare turistica la un post national de televiziune, se vor realiza si raspandi diverse materiale promotionale (ghiduri turistice, pliante, carti postale, bannere, pixuri, brelocuri, sepci etc.). 
Bugetul total al proiectului este in valoare totala eligibila de 1.041.724 lei, din care 840.100 lei reprezinta valoarea eligibila pentru finantare prin Programul Operational Regional. Contributia financiara a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 714.085 lei, 109.213 lei vor fi alocati din bugetul national, iar contributia financiara a Primariei Municipiului Mangalia este de 16.802 lei.  
Primarul Mihai Claudiu Tusac sustine ideea unei promovari puternice a statiunilor din sudul litoralului romanesc: „Prin promovare la nivel national si international, prin prezenta permanenta la targuri internationale de turism vom readuce turistii straini si romani in statiunile din zona Mangaliei. Deasemenea, proiectele de dezvoltare turistica si investitiile pe care le fac unii agenti economici contribuie la realizarea de noi obiective turistice si la cresterea calitatii serviciilor in zona municipiului Mangalia, la crearea de noi locuri de munca, adica – pe termen lung – se va imbunatati nivelul de trai al cetatenilor localitatii noastre.”

Articole din editia din data de Iunie 2011

 • Cum a irosit statul imprumuturile pentru proiecte de investitii

  Administratie locala
 • Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

  Administratie locala
 • Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

  Administratie locala
 • Zona de promenada pe plaja din Navodari

  Administratie locala
 • Investitii noi in sudul litoralului romanesc

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771