Administrație locală

Reabilitarea si extinderea scolii din Satu Nou

De aproximativ o luna si jumatate se lucreaza intens la extinderea si reabilitarea unitatii de invatamant din Satu Nou, sursa de finantare pentru aceasta investitie fiind bugetul de stat.
Dumitru Dedu, edilul comunei Mircea Voda a declarat pentru Graiul Dobrogei ca acest amplu proiect este posibil cu sprijinul major al Ministerului invatamantului.  Lucrarile scolii cu clasele I-VIII din Satu Nou constau in reparatia constructiei ce dateaza din anul 1960 cat si extinderea pe o suprafata desfasurata de 294,74 mp. Extinderea presupune amenajarea a doua laboratoare, a unei sali de clasa, a grupurilor sanitare si montarea centralei termice. 
Lucrarile de reabilitare constau in schimbarea parchetului, a acoperisului, intarirea fundatiei, schimbarea tamplariei, etc. Valoarea acestui proiect ce va oferi elevilor cele mai bune conditii de a invata, se ridica la suma de 14 miliarde lei vechi. Se doreste ca pana in luna noiembrie a acestui an sa fie finalizate lucrarile de reabilitare ca mai apoi si extinderea sa fie gata. ”La aceasta investitie contribuim si noi, cheltuielile privind imprejmuirea cu gard a scolii, achizitionarea centralei termice dar si bransarea institutiei de invatamant la utilitati vor fi suportate de primaria Mircea Voda”, ne-a informat Dumitru Dedu.
O importanta realizare pentru comuna si locuitorii acesteia este finalizarea in proportie de 95% a aleilor pietonale din Mircea Voda.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*