Finalizarea proiectului "Transparenta si Eficacitate"

Iunie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primaria Cumpana a organizat pe 22 iunie o conferinta de presa cu privire la finalizarea implementarii proiectului “Transparenta si eficacitate - imbunatatirea si modernizarea relatiei cu locuitorii comunei Cumpana prin introducerea unui program informatic pentru buna gestionare a documentelor in cadrul Primariei”.
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara 2: imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice. Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) a fost de 1.000.000  lei, din care: 980.000 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European iar 20.000 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului. 
Obiectivul general al proiectului l-a constituit cresterea calitatii si eficacitatii serviciilor publice furnizate de catre Primaria Comunei Cumpana. Scopul a fost acela de a creste calitatea serviciilor publice la nivelul administratiei locale prin implementarea unui sistem modern integrat de management al documentelor si prin modernizarea activitatii de lucru cu contribuabilii (livrare informatii si servicii prin Portal si Infochiosc). 
Grupul tinta al proiectului a fost alcatuit dintr-un numar de 47 de persoane, angajati ai primariei Cumpana. Astfel ca, s-au finalizat toate activitatile aferente proiectului si anume: lansarea proiectului, selectia integratorului HW si SW, implementarea infrastructurii HW si SW de baza, dezvoltarea si implementarea sistemului informatic, organizarea de seminarii de instruire a personalului in vederea utilizarii sistemului informatic, activitati de management de proiect si audit, informarea si publicitatea proiectului. Perioada de implementare a proiectului a fost de 12 luni. 
„Rezultatele obtinute prin implementarea acestui proiect au fost: reducerea cu peste 20% (estimat) a timpului consumat pentru cautarea si regasirea documentelor, a activitatii de solutionare a petitiilor, audientelor si solicitarilor de informare dar si reducerea timpului de rezolvare a unei solicitari”, a precizat Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana.

Articole din editia din data de Iunie 2011

 • Cum a irosit statul imprumuturile pentru proiecte de investitii

  Administratie locala
 • Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

  Administratie locala
 • Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

  Administratie locala
 • Zona de promenada pe plaja din Navodari

  Administratie locala
 • Investitii noi in sudul litoralului romanesc

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771