Liceu Tehnologic in Independenta

Iunie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

O dorinta mai veche a edilului Cristea Gascan va deveni realitate incepand cu anul scolar 2011-2012, locuitorii comunei putandu-se bucura de infiintarea unui liceu tehnologic.
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avizat infiintarea unei astfel de unitati preuniversitare in comuna Independenta. Conditia avizarii a fost aceea de a se termina pana la toamna extinderea unitatii prin cele patru laboratoare si un laborator de patiserie cu chiosc. Liceul tehnologic de la Independenta va avea ca domenii de instruire industria alimentara (industria laptelui si a carnii) si prestari in industria alimentara. Cristea Gascan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca in luna august urmeaza ca institutia de invatamant sa primeasca autorizatia. Totodata, salile de clasa vor beneficia de mobiler nou ce va fi achizitionat cu sprijinul Consiliul Judetean Constanta (CJC). 
in aceasta unitate scolara isi vor desfasura activitatea un numar de 600 de copii aici existand si o clasa de seral pentru cei ce nu si-au finalizat studiile. “Toti copiii au dreptul la invatatura, scopul nostru fiind acela de a asigura conditiile optime de pregatire si elevilor foarte buni la invatatura pe care parintii nu-i pot tine la scolile din oras”, ne-a declarat edilul. in aceasta perioada se lucreaza la acoperisul constructiei, teremenul de finalizare al acestuia fiind sfarsitul lunii iulie.


Proiect de alimentare cu apa in satul Tufani dar si de amenajare a unei statii de epurare in comuna Independenta.
Cristea Gascan ne-a informat ca, saptamana trecuta a fost aprobat proiectul de alimentare cu apa, retea de canalizare in satul Tufani si statie de epurare in comuna Independenta. Proiectul a fost depus prin Agentia Fondului de Mediu, in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) si a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Valoarea totala a lucrarilor este de aproximativ doua milioane de euro. 

Lucrari la lacasurile de cult de pe raza comunei.
in alta ordine de idei, in aceasta perioada se lucreaza la reabilitarea lacaselor de cult din Movila Verde, Independenta si Tufani. Potrivit edilului Cristea Gascan, la biserica din Movila Verde sunt executate lucrari de reparatii exterioare, la cea din Tufani au loc reparatii la peretii interiori pentru refacerea picturilor iar la biserica din Independenta se executa lucrari de subzidire la temelie pentru ca ploile sa nu mai inunde lacasul de cult. Din cauza ploilor, biserica din Independenta are igrasie aceasta fiind o cauza reala pentru a nu se putea picta biserica. Termenul de finalizare a acestor lucrari este de aproximativ doua luni.
in alta ordine de idei, a avut loc inaugurarea cismelei din Fantana Mare, alimentarea acesteia cu apa fiind posibila cu sprijinul uni sponsor. Tot acelasi sponsor s-a ocupat si de extinderea Geamiei din Fantana Mare. in acest sens, vor fi construite o camera mortuara si un grup sanitar, valoarea lucrarilor fiind de 30.000 euro.


Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2011

 • MINISTRUL, ASOCIATIILE TURISTICE, AGENTII ECONOMICI, PRIMARIA "DA", PREFECTUL "BA"

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Old Boys

  Administratie locala
 • Liceu Tehnologic in Independenta

  Administratie locala
 • 12 solarii inaugurate in Lumina si Oituz

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771