Baza sportiva in Negureni

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia locala a orasului Baneasa are in planurile sale pentru acest an doua proiecte importante pentru locuitorii din Negureni si Faurei, unul dintre acestea fiind constructia unei baze sportive la Negureni.
Primaria orasului Baneasa doreste demararea lucrarilor la baza sportiva ce se va construi in imediata apropiere a satului Negureni. Acest proiect este unul mai vechi al edilului Gelu Iordache. in acest moment se asteapta avizul de la Mediu pentru inceperea lucrarilor de executie a bazei sportive. Acest proiect este posibil prin Programul National de dezvoltare al infrastructurii unor baze sportive din spatiul rural, instituit prin Ordonanta Guvernului nr. 7/2006, aprobata prin Legea nr.71/2007. Printre obiectivele generale ale programului amintim: cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a tuturor cetatenilor (copii, tineri, adulti, varstnici si persoane cu handicap) prin practicarea exercitiilor fizice, revigorarea activitatilor sportive si in special a jocului de fotbal, dezvoltarea activitatilor sportive in mediul rural in corelatie cu programele nationale de dezvoltare rurala. 
Aceasta baza sportiva va avea 150 de locuri, tribuna, gazon si toate celelalte dotari necesare. La procedura de achizitie au participat patru societati de constructii, oferta desemnata castigatoare fiind cea a SC Med Com Construct SRL din Medgidia. Recent, Guvernul a alocat suma de 420.000 lei restul de 71.000 lei fiind cofinantarea primariei. Se doreste ca in luna iulie sa se inceapa lucrarile pentru ca in aproximativ trei luni sa fie finalizata baza sportiva.
Un proiect la fel de important instituit prin Ordonanta Guvernului nr. 7/2006, aprobata prin Legea nr.71/2007 este cel de ”Amenajare si modernizare podete” in Negureni si Faurei. Guvernul Romaniei a alocat pentru aceste lucrari suma de 15 miliarde lei. Administratia locala Baneasa contribuie cu o cofinantare de 10%, pentru amenajarea si modernizarea acestor podete. Urmeaza licitatia pentru desemnarea constructorului pentru ca mai apoi sa se treaca la executia lucrarilor.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost suspendata

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Matei a oferit dulciuri copiilor de la Cresa nr. 20 din Navodari

  Administratie locala
 • Manifestari in Piata Eroilor din Cobadin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771