Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

Mai 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

”Extinderea sistemului de canalizare in orasul Murfatlar si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in satul Siminoc”, este unul din cele mai ample proiecte pentru administratia locala din Murfatlar.
Proiectul este finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si are o valoare totala de 79 miliarde (aproximativ 2 milioane de euro), Compania Nationala de Investitii contribuind intr-o proportie de 80% iar Primaria Murfatlar in proportie de 20%. “Extinderea sistemului de canalizare in orasul Murfatlar si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in satul Siminoc este una din cele mai mari investitii pentru orasul nostru din ultimele decenii”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul Gheorghe Cojocaru. 
Se vor construi astfel 12,5 km de retea noua de canalizare si 3 statii de pompare, acestea urmand a asigura posibilitatea racordarii tuturor gospodariilor si agentilor economici la reteaua de canalizare. in ceea ce priveste lucrarile din satul Siminoc aici se vor executa 11,7 km de retea noua de apa, 5 km de coloana de aductiune fiind inlocuiti, iar putul si rezervorul de apa urmand sa fie modernizate. 
in ceea ce priveste aceasta investite, lucrarile prevad doar reteaua publica (conducta principala), bransamentele fiind obligatia proprietarilor. ”Primaria pune la dispozitia oamenilor ramificatia si teava, ei fiind nevoiti sa-si efectueze racordul pana la limita proprietatii deoarece la un interval scurt de timp se vor incepe lucrarile de asfaltare a strazii. Daca oamenii nu-si efectueaza acum racordul, ulterior va fi mai greu deoarece lucrarile de amenajare a strazilor vor avea o garantie din partea constructorului, costurile fiind mai apoi foarte mari, incluzand proiectul special pentru racordul la RAJA SA si autorizatii de interventii pe domeniul public cu refacerea asfaltului pe cheltuiala oamenilor”, a declarat Gheorghe Cojocaru. 
“Sper ca locuitorii orasului sa inteleaga necesitatea si importanta acestor lucrari si ne vom stradui ca disconfortul creat de acestea sa fie redus la minim”, a mai declarat edilul. 
La sfarsitul anului se va finaliza reteaua de canalizare iar strazile orasului vor fi reabilitate si modernizate. 

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

  Administratie locala
 • Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ÔÇ×Restaurarea, Consolidarea, Protec╚Ťia, Conservarea ╚Öi Punerea ├«n Valoare a Sitului Arheologic Cetatea CapidavaÔÇŁ la final

  Administratie locala
 • Noi investi╚Ťii ├«n modernizarea ╚Öi dezvoltarea infrastructurii de utilit─â╚Ťi a localit─â╚Ťilor Poarta Alb─â, Murfatlar ╚Öi Castelu!

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ťa Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabiliteaz─â sistemul de ap─â ╚Öi se ├«nfiin╚Ťeaz─â sistem de canalizare ├«n T├«rgu╚Öor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din comuna B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771