"Expozitie de Sanatate" la Pecineaga

Mai 2011, Iulia Fţlfan

Social

Locuitorii din comuna Pecineaga au avut ocazia, in cadrul unei expozitii de sanatate desfasurata in perioada 14-15 Mai, sa efectueze cateva analize gratuit, sa-si verifice tensiunea, indicele glicemic si pe cel caloric.

in cadrul acestui eveniment desfasurat in incinta Caminului Cultural  s-a organizat prima “Expozitie de Sanatate” la initiativa Asociatiei pentru Sanatate, Educatie si Familie – filiala Muntenia (ASEF) impreuna cu Consiliul Local Pecineaga. Acest proiect doreste sa aduca in atentia oamenilor opt principii simple prin care sanatatea populatiei poate fi imbunatatita. Acestea s-au putut regasi in cele 8 panouri afisate de catre voluntari in ideea informarii cetatenilor spre o viata mai sanatoasa, regasite sub denumirea de  „New Start” (Un nou inceput). „Prin acest eveniment dorim sa oferim locuitorilor din Pecineaga informatii simple, ce le pot schimba viata fara sa-i coste nimic”, a declarat Dorin Albu – presedintele ASEF, Filiala Muntenia. 
Cei prezenti au avut posiblitatea sa-si masoare tensiunea arteriala, indicele de masa corporala, glicemic si colesterolul. Printre cei prezenti s-au numarat un reprezentant al Consiliului Local din Pecineaga, secretarul primariei si medicul primar de la Spitalul din Eforie Sud, doctor Nicolae Mihai Horia, acesta fiind si cel care a examinat doritorii. Aparatele cu care s-au efectuat toate aceste consultatii au fost puse la dispozitie de catre Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie – filiala Muntenia. „Acolo unde se vor gasi probleme pacientii vor fi trimisi catre un medic specialist pentru rezolvarea cazurilor”, a mai declarat pentru Graiul Dobrogei, Dorin Albu. 
Expozitia s-a dovedit a fi un mare succes printre localnici acestia aratandu-se bucurosi de faptul ca isi pot investiga anumite probleme de sanatate gratuit. „Initiativa este una foarte buna, ceva inedit la noi in comuna deoarece nu toti localnicii au posibilitatea sa mearga la doctor, aceste analize nefiind la indemana tuturor”, a declarat Necula Sofia, localnica a comunei Pecineaga. 
„Am aflat de aceasta expozitie de la un vecin si m-am inscris imediat pentru ca am ceva probleme cu hipertensiunea si cu aceasta ocazie am putut afla starea sanatatii mele”, a delcarat Motoc Gheorghe, localnic.
La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane. Pentru cei care nu au fost prezenti putem reaminti ca urmatoarea sesiune de consiliere medicala va avea loc pe 28 si 29 Mai la ora 17.00 in incinta Caminului Cultural din localitate.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Radu Mazare vrea sa vanda Cazinoul din Constanta

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • Port turistic european, cu bani comunitari

  Social
 • Ministerul Mediului a constatat ca groapa de deseuri de la Navodari nu mai are acord de mediu!

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771