Administrație locală

Trei drumuri vor fi pietruite in Pecineaga

Prin Programul privind “Reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local”, derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, se vor pietrui drumurile de pe raza comunei Pecineaga.
in cadrul acestui proiect se urmareste pietruirea a 5 km de drumuri in satul Vanatori, iar in localitatea Pecineaga vor fi reabilitate strazile care nu au fost pietruite in acest an, aproximativ 4 km. Proiectul a fost depus inca din anul 2010, in acest moment asteptandu-se finantarea necesara inceperii lucrarilor de executie. Valoarea proiectului se ridica la suma de 12 miliarde lei vechi.  
Lucrarile de pietruire a drumurilor din Pecineaga si Vanatori vor putea fi demarate, conform declaratiei edilului Niculae Stan, imediat ce administratia locala va primi banii necesari. Totodata cu bani de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) se vor pietrui 3,5 km de drum, strazile cuprinse in acest program fiind: Eternitatii, Cuza Voda si Tineretului. 
Ajutor pentru producatorii agricoli din comuna.
in alta ordine de idei, administratia locala din comuna Pecineaga in colaborare cu Camera Agricola Constanta, se preocupa si de ajutorarea micilor producatori de pe raza localitatii. Se doreste ca acestia sa poata accesa fara probleme, Masura 141, „Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenta”, care se  incadreaza in Axa I – „Cresterea competitivitatii sectoarelor agricole si forestiere”. 
in cadrul acestui program se poate obtine o finantare pe cinci ani de zile (cate 1500 Euro in fiecare an) . Beneficiarii sprijinului acordat prin Masura 141 sunt persoane fizice in varsta de pana la 62 de ani, care desfasoara activitati economice, in principal activitati agricole. Cei ce doresc accesarea acestor fonduri trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care se numara detinerea diplomei si certificatului de producator, inclusiv terenul necesar. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*