Administrație locală

Turbina eoliana in comuna Saraiu

Prin Programul operational sectorial Cresterea competivitatii economice, administratia locala isi propune montarea unei turbine eoliene de 200 kw.
Vasile Bajan, edilul din comuna Saraiu, a declarat ca s-a realizat documentatia pentru depunerea unui proiect ce prevede montarea unei eoliene, cu o capacitate de 200 kw in intravilanul comunei, pe un lot de langa biserica. Prin acest program operational sectorial se urmareste cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice. Pentru a putea intra in acest program, administratia locala din comuna Saraiu, a pregatit toata documentatia necesara accesarii acestor fonduri. 
Proiectul vizeaza obtinerea de fonduri nerambursabile, in cadrul programului Sprijin financiar acordat pentru proiectele de investitii in valorificarea resurselor regenerabile, privind producerea energiei verzi in cadrul Axei 4. „Energia produsa de turbina eoliana va fi folosita pentru a asigura iluminatul public. Odata cu implementarea proiectului se vor reduce costurile la energia electrica”, a mai declarat Vasile Bajan.
Tot in aceasta perioada, se desfasoara lucrari de camasuire, placare, de izolare termica a singurului bloc de locuinte din localitate. Conform declaratiilor edilului, lucrarile vor dura 2 saptamani, banii alocati provenind din bugetul administratiei locale cat si de la Consiliul Judetean Constanta (CJC). Valoarea executiei lucrarilor la cele 12 apartamente se ridica la suma de 15.000 euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*