Nicusor Constantinescu: "Recunosc public ca eu sunt vinovat ca nu exista autostrazi in Romania, ar trebui sa fiu executat!"

Martie 2011, Dorin Mincu

Actualitate

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a reactionat, la acuzatiile care i-au fost aduse de guvernanti, potrivit carora Autostrada Soarelui nu poate fi finalizata pentru ca nu da el autorizatiile necesare. 
„Da, asa e, recunosc public ca eu sunt vinovat ca nu sunt autostrazi in Romania!”, a declarat, ironic, Constantinescu. „Acum 150 de ani, se facea cu trenul cu aburi de la Bucuresti la Constanta 3 ore si 50 de minute, acum se fac 6 ore. Tot eu sunt de vina pentru linia ferata Bucuresti- Constanta, le-am luat curentul, i-am sabotat, d-aia n-au terminat-o. Sunt vinovat, ar trebui sa fiu executat”, a mai spus liderul PSD. „Suntem de Beny Hill, mai fratilor! Sunt eu de vina ca, in 7 ani, vreo 5 ministri nu au reusit sa termine autostrada? Japonezii au refacut o sosea in 4 zile si si-au cerut scuze ca nu au putut mai repede ca in timpul asta au mai fost vreo 200 de cutremure. Nu ne e rusine, ca neam? N-a fost PD in stare sa termine 54 de kilometri de autostrada in 7 ani si da vina pe Consiliul Judetean Constanta?”, a spus Constantinescu, care a explicat ca, dupa ultimele modificari legislative, el nu mai are nici un drept de aprobare in cazul autostrazii, singurii cu drept de semnatura fiind ministrii. 
Presedintele CJC spune ca toate aceste intarzieri au fost cauzate de faptul ca fiecare ministru al Transporturilor dupa Miron Mitrea a schimbat proiectul initial al autostrazii, astfel ca Gheorghe Dobre a avut unul, Radu Berceanu a venit cu altul, Ludovic Orban l-a schimbat din nou, apoi Berceanu vine din nou ministru si face alt proiect, pe langa cel adoptat initial de el si tot asa. „Am vorbit si cu Boagiu la telefon despre lucrul asta, ce sa faca ea, sa spuna ca Berceanu, colegul ei din aripa Blaga, e impotent?”, s-a revoltat Nicusor Constantinescu. „Daca ma lasau, mergeam cu roaba si tot faceam cate 7 kilometri pe an, 'tu-i mama ma-sii de autostrada!”, a mai spus liderul PSD.

Sursa: www.replicaonline.ro

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Ministerul Mediului sfideaza localitatile fara spatii verzi

  Actualitate
 • Reabilitarea unei cladiri cu risc seismic din orasul Harsova

  Actualitate
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Actualitate
 • Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

  Actualitate
 • RAJA schimba conducta de canalizare din Orasul Navodari

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771