Reabilitarea gradinitei din Movila Verde

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala din comuna Independenta a reusit, in anul 2010, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), sa reabiliteze una din cladirile dezafectate de pe raza comunei.

Cristea Gascan, edilul din comuna Independenta, a precizat pentru Graiul Dobrogei ca, au primit sprijin financiar pentru a finaliza modernizarea fostei cladiri a CAP-ului din Movila Verde, unde a fost amenajata o gradinita si un sediu social ce gazduieste un birou pentru politie, un punct administrativ si un punct sanitar. Conform declaratiilor edilului, sediul acestei gradinite trebuie mobilat si utilat cu bani din bugetul local, dorindu-se ca pana la sarbatorile pascale, aceasta sa fie amenajata. Astfel ca, trebuie achizitionate pentru buna desfasurare a activitatilor celor mici, bancute, scaunele, dulapioare cat si diferite jocuri. Imediat ce institutia va fi pregatita sa functioneze, se vor transfera si 2 calculatoare de la scoala. „O realizare este aceea ca, pentru a putea achizitiona mobilierul necesar, am primit acordul  Ministerului de Finante, cu precizarea clara – mobilier gradinita”, a declarat Cristea Gascan. 
Cladirea gradinitei este alcatuita din patru incaperi, iar sediul social este format din 3 incaperi, suprafata imobilului fiind de peste 30 mp. Reabilitarea cladirii a constat in schimbarea acoperisului, a pardoselei, reabilitarea fatadei cat si modernizarea grupurilor sanitare. 
Primarul din comuna Independenta, ne-a mai declarat ca, in aprox.15 zile se vor incepe lucrarile agricole de primavara, astfel pasunile vor fi tratate cu ingrasamant dupa care se va trece la suprainsamantarea acestora. 
Adminstratia locala si-a propus pentru acest an sa continue programul de infiintare si amenajare de cladiri sociale la Olteni, unde primaria Independenta a preluat sediul fostului CAP, si la Tufani, unde a fost achizitionat sediul CAP. 

Articole din editia din data de Martie 2011

 • In judet avem primari de 3 si 5 stele

  Administratie locala
 • La Adunarea Generala a Asociatiilor Oraselor, Matei a fost aplaudat la scena deschisa pentru ca a propus desfiintarea ANFP

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean duce copiii din mediul rural si din centrele de plasament la muzeu

  Administratie locala
 • Proiectul Reabilitare trama stradala in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Severin: Am convenit cu Schultz sa ma retrag din grupul socialistilor. Nu demisionez din PE

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771