Proiectul "O sansa pentru noi - cei de la tara!", implementat la Cumpana

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia locala din comuna Cumpana impreuna cu  Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara Tiganesti, din judetul Teleorman, vor implementa proiectul "O sansa pentru noi - cei de la tara!". 

Initiativa reprezinta un proiect strategic cofinantat de Uniunea Europeana(UE) prin Fondul Social European - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!". Proiectul se deruleaza in perioada 1 martie 2010 - 28 februarie 2013, in trei regiuni de dezvoltare a Romaniei, in Cumpana si alte 29 de localitati rurale din sase judete din zona de sud a tarii: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta. Proiectul are ca scop infintarea unei retele de 30 de Birouri Rurale pentru Informare si Ocupare, care sa ofere servicii de dezvoltare a resurselor umane pentru 16.800 de persoane din mediul rural din 6 judete situate in 3 regiuni de dezvoltare a Romaniei si realizarea unor stagii de dezvoltare a initiativelor locale in baza carora, in 30 de localitati rurale, sa poata fi dezvoltate afaceri. 
La nivelul comunei Cumpana, 600 de persoane vor beneficia de servicii de informare si consiliere cu privire la programele de finantare disponibile pentru mediul rural. Astfel ca, vor fi organizate cursuri de limba engleza pentru un numar de 10 persoane, alte 30 vor beneficia de cursuri IT iar alte 10 persoane, vor primi calificare in domeniul antreprenorial. Grupul tinta al proiectul "O sansa pentru noi - cei de la tara!", este alcatuit din somerii indemnizati si neindemnizati cat si din persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in comuna Cumpana. ”Este o provocare pentru noi, comuna Cumpana, pentru ca din 30 de proiecte depuse, vor fi aprobate doar sase. Pentru buna pregatire a echipei care se formeaza in acest proiect, avem nevoie ca proiectul nostru sa fie declarat eligibil”, a declarat edilul, Mariana Gaju pentru Graiul Dobrogei. 

Articole din editia din data de Martie 2011

 • In judet avem primari de 3 si 5 stele

  Administratie locala
 • La Adunarea Generala a Asociatiilor Oraselor, Matei a fost aplaudat la scena deschisa pentru ca a propus desfiintarea ANFP

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean duce copiii din mediul rural si din centrele de plasament la muzeu

  Administratie locala
 • Proiectul Reabilitare trama stradala in plina desfasurare

  Administratie locala
 • Severin: Am convenit cu Schultz sa ma retrag din grupul socialistilor. Nu demisionez din PE

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771