Modernizarea strazilor in orasul Murfatlar

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primaria orasului Murfatlar va depune in cel mai scurt timp, proiectul “Modernizare strazi in orasul Murfatlar” prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere.
Edilul orasului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, aceasta investitie se refera la modernizarea urmatoarelor strazi: Ion Barbu, Viilor, Salcamilor, Constantin Brancoveanu, I.G Duca, Vasile Alecsandri, Constantin Brancusi, Fantanitei, Daciei si Veteranilor. Scopul modernizarii este acela de a se ridica la parametri tehnici si functionali, astfel incat circulatia vehiculelor, autovehiculelor si cea pietonala sa se faca in conditii de siguranta si confort. Lungimea totala a strazilor este de 2,8 km. 
Uniunea Europeana (UE) aloca 90 milioane de euro Polului National de crestere –Zona Metropolitana Constanta, primaria Murfatlar fiind una din cele 15 unitati administrativ teritoriale care formeaza Zona Metropolitana Constanta. Initierea acestui proiect de investitie pentru modernizarea infrastructurii urbane de transport constituie o prioritate pentru administratia locala din orasul Murfatlar ca centru urban,   fapt care poate conduce la atragerea de noi investitii in sectorul privat. De asemenea, se vor imbunatatii conditiile de circulatie pe strazile din orasul Murfatlar, cerinta esentiala pentru imbunatatirea calitatii vietii, care influenteaza in mod direct dezvoltarea activitatilor economice, sociale si implicit crearea de oportunitati ocupationale. 
Conform proiectului, strazile vor fi amenajate cu carosabil din beton asfaltic, borduri, trotuare, rigole pluviale si spatii verzi acolo unde dimensiunea (latimea) strazii o permite. Totodata, prin proiectul de modernizare a acestor strazi, se urmareste si colectarea, canalizarea si evacuarea apelor pluviale din zona lor de influenta, astfel incat sa nu se mai produca inundarea proprietatilor limitrofe. 
Amplul proiect pe care si-l propune administratia locala a orasului Murfatlar, este unul strategic si raspunde politicilor locale, regionale, nationale ale Uniunii Europene. De precizat ca, implicatiile socio-economice ale acestui proiect sunt vaste, proiectul ducand nu numai la o modificare a opticii asupra obiectivelor propuse, dar si fiind capabil sa imbunatateasca orasul Murfatlar in planul dezvoltarii durabile, strategice pentru viitor.

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Autostrada A2 nu va mai fi finalizata in acest an

  Administratie locala
 • "Doneaza un martisor". Licitatie umanitara

  Administratie locala
 • Modernizarea strazilor in orasul Murfatlar

  Administratie locala
 • Sala de sport modernizata in Cernavoda

  Administratie locala
 • Sarbatoare la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771