Iluminat public prin panouri fotovoltaice, la Navodari

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Consiliul Local al orasului Navodari a aprobat initiativa primarului Nicolae Matei de a desfasura in localitate un proiect in valoare de 6 milioane de euro si care are la baza introducerea in sistemul de iluminat public a panourilor fotovoltaice, ce aduc costuri mai mici la facturile de energie si valorificarea resurselor de energie regenerabila, asa cum propune Uniunea Europeana prin programele derulate. 
La sfarsitul saptamanii trecute primarul orasului Navodari, a convocat Consiliul Local in sedinta extraordinara pentru a supune dezbaterii trei proiecte importante pentru dezvoltarea localitatii. Mai exact, este vorba despre un proiect trecut in ordinea de zi a sedintei si alte doua proiecte inscrise in ordinea suplimentara. Cei 14 consilieri au votat „pentru” initiativa edilului de a implementa in Navodari proiectul privind „modernizarea si reabilitarea de noi capacitati de producere a energiei electrice pentru iluminatul public”. 
Potrivit primarului, „prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice se vor cofinanta din fonduri publice proiecte care raspund obiectivelor programului si care sunt in conformitate cu prevederile legislatiei europene si nationale in vigoare privind instrumentele structurale”. De fapt, initiativa primarului are la baza intentia derularii in orasul Navodari a unei investitii de 6.000.000 euro, reprezentand crearea de noi capacitati de producere a energiei electrice prin montarea de stalpi de iluminat public prevazuti cu panouri fotovoltaice. Scopul investitiei este reducerea costurilor catre consumatorii de energie electrica, valorificandu-se, astfel, resursele energetice regenerabile, inseosebi elergia solara. „Dat fiind faptul ca, din valoarea investitiei, orasul Navodari urmeaza sa achite cheltuielile neeligibile ale proiectului, apreciati ca aprobarea proiectului de hotarare in forma prezentata se impune pentru reducerea costurilor determinate de consumul de energie electrica, fiind astfel utilizate resurse ecologice pentru asigurarea iluminatului public, respectiv montarea de stalpi de iluminat public prevazuti cu panouri fotovoltaice ce au la baza acumulatori”, le-a precizat primarul consilierilor prezenti. 
Trecand la ordinea suplimentara, primul proiect inscris in convocator a facut referire la modificarea organigramei si statului de functii ale aparatului de specialitate al Primarului. Asta inseamna ca, prin votul pozitiv al alesilor locali, din aparatul de specialitate al primarului orasului Navodari va face parte si Politia Locala. „Se infiinteaza la nivelul orasului Navodari Directia Politia Locala prin reorganizarea actualei Directii de Politie Comunitara. Directia Politia Locala Navodari va fi infiintata in cadrul aparatului de specialitate al primarului prin preluarea posturilor si personalului Directiei Politia Comunitara, structurandu-se pe patru compartimente, astfel: compartiment ordine si liniste publica – paza – interventie, compartiment circulatie rutiera, compartiment evidenta persoanelor si compartiment protectia mediului – disciplina in constructii – afisaj stradal – activitati comerciale. Functiile publice specifice de agent comunitar se transforma in functii publice specifice de politist local si vor fi echivalate cu functii generale”, se arata in expunerea de motive prezentata de primarul Matei, Consiliului Local al orasului. Articole din editia din data de 15 Februarie 2011

 • Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

  Administratie locala
 • Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

  Administratie locala
 • 3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

  Administratie locala
 • Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

  Administratie locala
 • Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771