Reabilitarea strazii Navodari din comuna Lumina

15 Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul comunei Lumina, Dumitru Chiru, are in plan pentru urmatoarea perioada, un proiect important pentru locuitorii comunei, acela de a reabilita trotoarele strazii Navodari, cu fonduri de la bugetul local al primariei.
Strada Navodari, propusa pentru repararea si modernizarea trotuarelor, este amplasata in partea de sud a localitatii Lumina, terenul facand parte din domeniul public al comunei. Conform declaratiilor edilului, aceasta strada se intersecteaza cu strazile 22 Decembrie, Campului, Canarului, Ghiocel, Liliacului, Narciselor, Mare, Morii si strada Pescarus. 
Strazile preconizate pentru reabilitare, se afla in intravilanul localitatii pe terenuri ce apartin domeniului public administrat de primaria Lumina.  Din pacate, aceste trotuare existente pe soseaua Navodari (DJ 226), se afla intr-o stare de degradare accentuata, in special dupa executarea lucrarilor de introducere a gazelor naturale. Acestea, sunt totodata si neuniforme in ceea ce priveste alcatuirea lor (asfalt, dale de beton, beton de ciment, griblura). “Este necesara refacerea acestor trotuare, deoarece astfel se poate asigura accesul spre proprietati  si spre institutiile din zona precum si pentru evitarea deplasarii pietonilor pe carosabilul drumului national”, a precizat Dumitru Chiru. 
Acesta a mai declarat pentru Graiul Dobrogei ca, aceste trotuare se repara si amenajeaza intre strazile 22 Decembrie (intrarea in localitate dinspre vest) si strada Morii pe o lungime de 1110 m pe partea stanga cat si 1130 m pe partea dreapta. Pentru realizarea acestui proiect de reabilitare s-a prevazut urmatoarea varianta: pavele autoblocante de 6 cm grosime, un strat de nisip de 4 cm si piatra sparta de 15 cm, lungimea totala a trotuarelor amenajate fiind de 2, 23 km. 
Primaria Lumina, a semnat contractul ce presupune executarea lucrarilor cu firma castigatoare, acestea urmand a fi demarate imediat ce vremea o va permite, termenul de finalizare fiind de nu mai mult de 9 luni.

Articole din editia din data de 15 Februarie 2011

 • Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

  Administratie locala
 • Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

  Administratie locala
 • 3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

  Administratie locala
 • Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

  Administratie locala
 • Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771