Programul Rabla ramane la fel ca in 2010. Casa Verde se reia in aprilie

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

Actualitate

in conferinta in care a anuntat proiectele ministerului mediului pentru 2011, ministrul Borbely a spus ca programul 'Rabla' va continua in forma in care a functionat anul trecut. Banii alocati pentru 'Casa Verde' au fost epuizati si programul va fi reluat. 
Ministrul Mediului si Padurilor László Borbély a declarat ca „in anul 2010 a alocat si utilizat fonduri pentru proiecte pentru mediu mai mult decat dublu fata de anul anterior. Este vorba de peste 1 miliard de euro pentru investitii verzi, prin programe precum Rabla si Casa Verde, programe pentru impaduriri sau decontaminari. Anul acesta vom derula si alte programe, precum pistele pentru biciclete. Totodata vom continua sa alocam fonduri pentru impaduriri, pentru parcuri dar si pentru stimularea utilizarii energiilor regenerabile. in acest an, bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu este de aproximativ 5 miliarde de lei, o parte fiind credite de angajament”.
in ceea ce priveste programul Rabla, nu este nicio schimbare fata de 2010. „Valoarea unui tichet va ramane aceeasi, 3800 lei, iar pentru achizitionarea unui autoturism nou vor putea fi utilizate pana la 3 vouchere. Prin acest program, anul trecut au fost casate aproape 190.000 de masini vechi si au fost cumparate 63.000 de masini noi. Sper ca in jurul datei de 18 sau 20 martie oamenii sa poata sa inceapa sa mearga sa isi caseze masinile vechi”, a precizat ministrul Mediului si Padurilor.
in privinta programului Casa Verde: „Pentru componenta dedicata persoanelor fizice, avem peste 18 mii de dosare depuse, peste 10 000 analizate si 2000 platite. in acest moment am epuizat cele 110 milioane de lei alocate pentru anul trecut si vom reporni programul, in luna aprilie a acestui an, cu un buget tot de peste 100 milioane de lei. De asemenea, pentru programul Casa Verde destinat persoanelor juridice, (autoritati locale, institutii, spitale, crese sau culte) am incheiat pe 31 ianuarie o sesiune si vom continua si in acest an acest program”, a declarat  László Borbély.
Pentru prevenirea inundatiilor, este prevazuta suma de 2,4 miliarde de lei. „Avem strategia de prevenire a inundatiilor, avem pentru prima data in ultimii 20 de ani o autoritate care raspunde pentru aceasta strategie. Sunt fonduri pentru diguri, pentru baraje sau poldere. Tocmai de aceea, a fost gandit acest program care presupune ca un constructor sa contracteze un credit cu garantii guvernamentale, urmand sa-si recupereze banii, din 2011. Pentru aceasta componenta, este prevazuta suma de 1 miliard de lei pentru 2011”, a explicat László Borbély.
(Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor)

Articole din editia din data de 15 Februarie 2011

 • Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

  Actualitate
 • Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

  Actualitate
 • 3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

  Actualitate
 • Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

  Actualitate
 • Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771