Investitii importante in comuna Agigea

Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Gradinita cu orar normal in localitatea Lazu, extinderea retelei de canalizare cat si eficientizarea consumului de energie termica pentru 4 obiective aflate in administrarea Primariei, sunt doar cateva din proiectele demarate in acest an de administratia locala Agigea.
Unul din proiectele despre care ne-a vorbit primarul comunei Agigea, Cristian Carjaliu este acela privind constructia unei gradinite care sa functioneze cu program normal in localitatea Lazu. Cladirea ce va cuprinde 3 sali de clasa, urmeaza sa fie ridicata pe o suprafata de 1892 mp, pe un singur nivel (parter). Astfel, parterul va fi alcatuit dintr-un hol mare central de unde se accede in cele 3 sali de clasa, o camera izolare plus grup sanitar aferent, cancelarie si grup sanitar aferent, vestiare pentru fiecare grupa de copii, grupuri sanitare separate baieti/fete, grup sanitar personal cat si camera personal ingrijire. Conform edilulului, in prezent, copiii  din clasele I-IV cat si cei din gradinta din Lazu invata in incinta Salii de sport din localitate, deoarece scoala I-IV din Lazu, in care isi desfasurau activitatea si prescolarii, se afla intr-o stare avansata de degradare. 
Printre investitiile pe care si le-a propus pentru anul 2011, Cristian Carjaliu, amintim de extinderea retelei de canalizare in comuna Agigea. Acest proiect a fost depus pentru obtinerea finantarii nerambursabile prin programul ce vizeaza “Protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare”. Valoarea proiectului este de 1.821.150 lei, finantarea reprezentand 75% din valoarea elegibila a proiectului, respectiv 1.453.983 lei, administratia locala din Agigea, avand prevazuta  pentru anul 2011 o cofinantare in valoare de 367.168 lei. Investitia presupune realizarea infrastructurii de canalizare aferente unei zone de locuinte denumita Cartierul Eroilor, amplasata in partea de nord-est a intravilanului comunei Agigea.
Canalizarea se va realiza printr-un sistem alcatuit din retele de canalizare, statie de pompare, conducta de refulare, cu descarcarea apelor uzate colectate in canalizarea existenta. Durata de realizare a lucrarii este de 6 luni. 
Pe lista cu proiecte a administratiei din Agigea, se afla totodata si demararea executiei la „Eficientizarea consumului de energie termica” pentru 4 obiective aflate in administrarea Primariei Agigea. Cele 4 institutii vizate sunt: Sala de Sport si Scoala cu clasele I-IV din Lazu cat si Centrul de zi si Scoala cu clasele I-VIII “Ion Borcea” din Agigea. 
Proiectul este demarat prin Programul de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului institutit de catre Autoritatea Fondului de Mediu (AFM). intre administratia locala din Agigea si Autoritatea Fondului de Mediu, s-a incheiat un contract in data de 08.09.2010, care prevede finantarea in procent de 78.52% din cheltuielile elegibile, proiectarea si executia acestei investitii. in luna noiembrie a fost depus proiectul tehnic pentru care AFM a platit deja, urmand ca pana pe 20 mai 2011, sa fie executat proiectul pentru a obtine decontarea acestuia. 
 


Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

  Administratie locala
 • Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

  Administratie locala
 • 3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

  Administratie locala
 • Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

  Administratie locala
 • Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771