Administrație locală

Parc eolian in comuna Deleni

in Deleni, se va construi unul din cele mai mari parcuri eoliene de pe raza judetului Constanta, o data cu finalizarea acestuia se vor crea noi locuri de munca pentru locuitorii comunei.
in Deleni, edilul Marian Dan are in desfasurare un proiect care presupune constructia unui parc eolian pe toata raza comunei. Este vorba despre o suprafata de 12.000 ha, unde vor fi montate 174 de turbine eoliene. in data de 1 februarie 2011 la sediul primariei, a avut loc o intalnire intre reprezentantii administratiei locale si o delegatie a  S.C. Midmar Callatis S.R.L., societatea care se ocupa de amenajarea parcului eolian pe teritoriul comunei Deleni. La intalnire, conform edilulului Marian Dan, au participat si reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta. Dat fiind faptul ca acest proiect se apropie de finalizare, reprezentantii fiecarei parti implicate in proiect au purtat discutii legate de inceperea montarii celor 174 de turbine pe raza comunei. Turbinele urmeaza a fi montate pe pasunea primariei cat si pe terenurile particulare ale locuitorilor. Se estimeaza ca in luna martie a acestui an sa se inceapa lucrarile, astfel se vor amenaja caile de acces in parcul eolian, dupa care se vor monta turbinele. Unul din scopurile investitiei este infiintarea a aproximativ 400 de locuri de munca pentru oamenii din comuna. 
in alta ordine de idei, administratia locala din Deleni, a purtat discutii cu reprezentanti ai fundatiei de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii – Holt Romania, in vederea demararii unui proiect in care sunt incluse mai multe comune din judetul Constanta. Proiectul  „impreuna pentru o sansa reala la educatie” are implicatii pozitive pe termen lung la nivel, judetean, regional si multi –regional, dorindu-se a fi un model de bune practici in domeniul prevenirii, reducerii si combaterii abandonului scolar in mediul rural. 
Primaria Deleni detine din anul 2007 un centru de zi in Pietreni, locatia fiind mobilata de catre UNICEF Romania, iar de montarea gresiei si a faiantei ocupandu-se primaria Deleni.  Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni!“. 
Conform declaratiilor edilului, acest centru a functionat cu un numar de 40 de copii, activitatile desfasurandu-se in doua schimburi. Din lipsa de fonduri, activitatea acestui centru de zi a fost sistata si se asteapta un raspuns din partea Holt Romania, cu privire la reinceperea activitatii in cadrul centrului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*