Actualitate

De azi se scumpesc alimentele

Startul scumpirilor va fi dat de producatorii din panificatie care spun ca vor creste pretul painii cu 15 procente, pentru ca pretul graului s-a dublat. Urmeaza scumpiri si la ulei cu cel putin 15 procente, asta dupa ce acest produs detine deja titlul de campion al scumpirilor de la inceputul acestui an.
De azi ne asteapta noi scumpiri. Pe lista apar doua dintre produse de baza, painea si uleiul ale caror preturile vor creste cu 15%. Mai mult, sindicatele spun ca toate alimentele se vor scumpi cu 5 procente. Scumpirile ar putea fi si mai mari de 5% deoarece la rafturi, preturile ar putea creste din cauza taxelor suplimentare ale hipermarketurilor. Startul scumpirilor va fi dat de producatorii din panificatie care spun ca vor creste pretul painii cu 15 procente, pentru ca pretul graului s-a dublat. 
Urmeaza scumpiri si la ulei cu cel putin 15 procente, asta dupa ce acest produs detine deja titlul de campion al scumpirilor de la inceputul acestui an. Scumpirile vin dupa ce in ianuarie a mai fost un val de cresteri de preturi. Laptele s-a scumpit cu 20%, iar branza cu 4%.Pretul kilogramului de cartofi a fost majorat cu 12%, iar carnea s-a scumpit cu 15%. in 2010, producatorii, hypermarketurile si majorarea TVA au reusit sa duca Romania pe primul loc in Uniunea Europeana la capitolul cresteri de preturi, conform Institutului European de Statistica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*