Loturi de casa pe malul Dunarii, in satul Capidava

1 Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul comunei Topalu, Gheorghe Murat are in plina desfasurare, multe proiecte cu o importanta deosebita, in ceea ce priveste dezvoltarea comunei pe care o conduce.

Administratia locala din comuna Topalu, a scos si scoate in continuare la vanzare in jur de 50 de loturi de casa, pe malul Dunarii, in satul Capidava, a cate 500 mp. Din declaratiile edilului, Gheorghe Murat, in functie de pozitia locului, pretul porneste de la 4 la 7 euro/mp. Astfel ca, foarte multe persoane sunt interesate de aceasta vanzare, deoarece aceasta zona este una in plina dezvoltare turistica. Cand vremea o va permite, pe o suprafata de 3000 mp, se vor planta pomi fructiferi de catre elevi, in timpul orelor de practica, ei avand grija de pomi si totodata, ei fiind beneficiarii roadelor lor. 
in ceea ce priveste plantarea de puieti de salcam, primaria din comuna Topalu, a dat in administrarea Consiliului Judetean Constanta, o suprafata de 33 ha, acestia din urma ocupandu-se de toate lucrarile necesare plantarii. Gheorghe Murat, ne-a declarat ca, in toamna anului trecut, a fost arata o suprafata de 120 ha, pentru infiintarea a mai multor suprafete de pasune, beneficiarii fiind crescatorii de animale, asigurandu-le astfel, un loc unde sa isi hraneasca ovinele, bovinele, etc. Urmeaza a se procura semintele necesare plantarii pasunii, amestecul fiind unul din 7 ierburi (trifoi alb, trifoi rosu etc). Semanatul si pregatirea pasunilor, se vor face imediat ce timpul o va permite. Pentru aceste lucrari, administratia locala din Topalu, a primit inca de anul trecut, bani de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Un lucru important de precizat este acela ca, oamenii nu trebuie sa plateasca nici o taxa pentru ca animalele lor sa pasca in voie pe aceste suprafete amenajate. Cu oameni de pe Legea 416, primaria din Topalu, a inceput defrisarea unei suprafete de 55 ha, aceasta fiind invadata cu arbusti de catina, destinatia ei fiind tot de pasune pentru animale. 
in ceea ce priveste terenul de sport din comuna, edilul ne-a declarat ca, lucrarile vor fi reluate imediat ce vremea va fi favorabila. Proiectul “Realizare baza sportiva cu teren de fotbal omologabil tip I”, a obtinut finantare in baza Ordonantei 7/2006 privind instituirea “Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural”. Gheorghe Murat spera ca in acest an sa primeasca de la Guvern suma de 5 miliarde lei vechi, pentru finalizarea lucrarilor. 
in ceea ce priveste proiectul de reabilitare termica prin programul de mediu “Casa Verde", a fost organizata licitatia si desemnata firma castigatoare, in acest moment, asteptandu-se doar vremea buna pentru inceperea lucrarilor. Prin Programul „Casa Verde", scoala din Topalu, gradinita si Caminul cultural vor fi dotate cu panouri solare, astfel imbunatatindu-se comfortul termic. Valoarea totala a proiectului este de 6 miliarde lei vechi. 

Articole din editia din data de 1 Februarie 2011

 • Cazul Tundrea ridica probleme judiciare fara precedent in Romania

  Administratie locala
 • IPS Bartolomeu a murit

  Administratie locala
 • Programul CJC de impadurire ia amploare

  Administratie locala
 • Programul Casa Verde, finalizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Proiect de canalizare si amenajare a drumurilor din Seimeni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771