Administrație locală

Institutiile din Fantanele au inceput colectarea selectiva a deseurilor

Proiectele importante pentru locuitori vor fi  continuate si in acest an, prin implementarea lor se va moderniza si infrumuseta comuna.
Gheorghe Popescu, edilul din Fantanele ne-a declarat ca la inceputul lunii ianuarie au fost achizitionate 15 puble conform Legii nr. 132 din 30 iunie 2010, privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice. Autoritatile locale au cumparat cu bani din bugetul local, pubele pentru sediul administratiei publice, pentru scoala, gradinita, camin cultural, biserica. Pubelele fiind inscriptionate in institutiile unde au fost repartizate. Acestea au diferite culori, in functie de tipul de deseuri colectate: albastru pentru deseuri de hartie si carton, galben pentru deseuri de metal si plastic si alb/verde pentru sticla alba/colorata.
Primarul comunei isi doreste sa reinceapa lucrarile la baza sportiva. Lucrarile se fac in regie proprie iar odata ce vremea va fi favorabila, se doreste sa se inceapa cu interiorul bazei sportive.
in ceea ce priveste lucrarile de pictare a lacasului de cult din comuna, primarul comunei, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, lucrarile au fost sistate din cauza vremii nefavorabile dar vor fi continuate imediat ce vremea o va permite. 
Si programul de impadurire va fi continuat, se vor planta puieti de salcam si tuia, pe drumul comunal spre Cogealac, pe langa cei ce deja au fost plantati. Se doreste ca prin aceasta actiune de plantare, sa se creeze o perdea forestiera de protectie a drumului comunal. Exista un utlilaj cu care se fac gropile, iar persoanele beneficiare de ajutor social, se ocupa de plantare. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*