Administrație locală

Comuna Oltina, in plina dezvoltare

Edilul comunei Oltina, a realizat proiecte importante pentru bunul mers al comunei, astfel ca, una din impliniri este aceea de infiintare a unei societatii comerciale de prestari servicii in constructii si renovari.

incepand cu data de 1 decembrie 2010, societatea comerciala de prestari servicii in constructii si renovari, infiintata ca urmare a constrangerilor Ordonantei 63 din 2010, privind numarul maxim de posturi din administratiile locale, este functionala. Aceasta societate comerciala era imperios necesara pentru a asigura si a crea noi locuri de munca in sfera productiei sau a prestarii de servicii, pentru localnicii din comuna ce lucreaza in constructii, ce fie nu au loc de munca ori lucreaza la negru, astfel facandu-i sa-si desfasoare activitatea  legal. Multe alte primarii au gasit solutii de acest gen, pentru a putea veni astfel, in sprijinul cetatenilor, atinsi si ei de vremurile grele. Consiliul Local Oltina este administratorul unic al acestei societati. 
O lucrare facuta cu bani din bugetul local, prin societatea de prestari servicii, este cea de pavare a trotuarelor pe o distanta 500 m. Edilul ne-a declarat ca, pe data de 30 noiembrie, a avut loc sedinta Consiliului Local, unde un punct pe ordinea de zi nu a fost aprobat, acela de arendare a izlazului comunal. Acest punct nu a fost aprobat deoarece primarul alaturi de alti cinci consilieri, s-au opus aprobarii, pentru ca, acestia considera ca, pasunea trebuie gospodarita de primarie. 
in ultima perioada, administratia locala, s-a dotat cu tractor, 2 tocatori de resturi vegetale, fierastraie mecanice pentru taiat iarba si vegetatie forestiera, aparuta in mod normal pe izlaz. Astfel, toti crescatorii de animale din comuna, se pot folosi de ele in mod gratuit. Un proiect pentru anul 2011, este acela ca din luna martie sa se reabiliteze 2 km de conduct de apa. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*