Administrație locală

Proiecte ample in comuna Independenta

Cu toate ca vremurile nu sunt tocmai potrivite pentru planuri ori pentru proiecte marete, edilul comunei Independenta, Cristea Gascan, are multe proiecte in plan pentru anul urmator.

Edilul si-a promis legat de structura scolii si extinderea ei, sa construiasca un corp cu 4 sali de clasa, care acum este la faza de structura de rezistenta si ziduri, deoarece nu au mai fost bani pentru a se continua lucrarile. Se spera, ca la anul, sa se duca la bun sfarsit acest proiect, care va fi realizat cu bani din bugetul local. 
Un alt proiect continuat este cel de amenajare a podurilor si podetelor pentru preluarea apelor fluviale in Independenta si Fantana Mare. Lucrarea este finalizata in proportie de 80%, urmeza sa fie construite 40 podete si eventual o suplimentare prin devierea a 1200 m de conducta de alimentare cu apa. 
Totodata, s-a mai depus si proiectul privind reteaua de canalizare si alimentare cu apa, in Tufani si Independenta. Proiectul este trimis la Agentia Fondului de Mediu si se asteapta rezultatul examinarii. Acest proiect a fost depus pe data de 15 noiembrie iar valoarea lui este de 2 milioane euro. 
Administratia locala din Independenta, lucreaza si la proiectul ”Casa Verde”, iar in acest moment se realizeaza studiul de fezabilitate. Se doreste inlocuirea sistemelor de incalzire la scoala, primarie, camin cultural, locuinte sociale, politie, dispensar uman, cu pompe geotermale sau panouri solare. Valoarea proiectului este in functie de solutia cea mai optima. Lucrarile vor incepe anul viitor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*