Protocol pentru facilitatarea dezvoltarii infrastructurii in mediul rural

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat pe data de 23 noiembrie 2010, un protocol de colaborare cu Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) in vederea oferirii de suport reciproc pentru dezvoltarea infrastructurii, conform reprezentantilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI). 
Ignorand ani la rand administratiile publice locale mici, reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) s-au intors catre ele nu din alte motive, dar pentru ca aveau nevoie de spriijin pentru a face primii pasi intr-un proiect anuntat cu fast de premierul Emil Boc. Edilii de comune, cu toate ca nu mai au incredere in administratia centrala spera, ca de fiecare data cand a fost lansat un program, ca acesta din urma va fi si implementat si ca vor avea de castigat administratiile locale, respectiv cetatenii din  mediul rural. 
Asociatia Comunelor din Romania este structura asociativa reprezentativa a primarilor de comune, reprezentand interesele a 2.863 de comune din Romania. Documentul a fost semnat de presedintele asociatiei, Emil Draghici din partea ACoR. Acest protocol prevede ca partile semnatare sa colaboreze pentru facilitarea inceperii lucrarilor de constructie de autostrazi, de drumuri de interes national si drumurile vicinale adiacente acestora, precum si a lucrarilor de modernizare a infrastructurii feroviare. 
in acest sens, primariile de comune vor sustine demersurile Ministerului Transporturilor si Infrastructurii  (MTI) si ale companiilor din subordinea sau de sub autoritatea acestuia in vederea accelerarii procedurilor de transfer si expropriere pentru cauza de utilitate publica. 
Fiind prezenta la semnarea protocolului, prim vicepresedintele ACoR, edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a adus in atentia reprezentantilor MTI si problemele de la nivelul judetului Constanta. „Am solicitat inca odata si am primit promisiuni ca soseaua de centura a Constantei se va amenaja pe malul Canalului Dunare - Marea Neagra, intre Cumpana si Agigea, si va avea la piciorul podului de la Agigea un nod de descarcare a autostrazii“, a declarat edilul comunei Cumpana.  Lucrarile ce urmeaza a fi executate prin programul MTI trebuie sa fie derulate concomitent cu cele ale soselei de centura. 

Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Perioada de proba la angajare va fi extinsa pana la 45 de zile calendaristice

  Administratie locala
 • Peste 900 de arbori de sezon vor fi plantati la Navodari

  Administratie locala
 • Megidia s-a infratit cu localitatea Kardzhali din Bulgaria

  Administratie locala
 • Lacurile de la Neptun vor fi reabilitate

  Administratie locala
 • Impozitele si taxele locale pentru anul 2011 raman ca cele din 2010

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfalteaz─â str─âzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Re╚Ťea de canalizare pentru locuitorii din Cioc├«rlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospod─ârii din Gr─âdina vor fi bran╚Öate la re╚Ťeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771